Hlavní obsah
Názory a úvahy

ČR nemůže být neutrální

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Studená válka přešla do fáze mrazivé války.

Článek

U mnohých odpůrců válek vyvstává otázka, proč by ČR nemohla mít režim neutrálního státu, jako např. Švýcarská konfederace.

Nemohla.

1. ČR jednak po svržení komunistického režimu nastoupila směrem k EU, čímž automaticky část své státní suverenity postoupila EU.

2. Švýcarská konfederace již má tradici, že je trezorem pro finanční prostředky a cenné papíry. Čili je trezorem pro základ lidského přežití nejen pro většinu státních ekonomik a právnických osob, ale především pro přebytečné a současně skvělou budoucnost zajišťující soukromé finanční prostředky státníků a politiků z celého světa, některých občanů ČR nevyjímaje.

3. Vše uvedené by ještě nevylučovalo napodobení Švýcarské konfederace, kdyby ve Švýcarsku uložené cennosti soukromých osob nebyly zajištěny absolutní mlčenlivostí, bankovním tajemstvím.

My nevíme, co je tajemství, my nevíme, co je mlčenlivost. My si myslíme, že víme, co víme a co nevíme si vymyslíme.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz