Hlavní obsah
Internet a technologie

Elgato uvádí Stream Deck Studio: Profesionální ovladač pro profesionály v AV

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Produktková fotografie StreamDeck Studia

Elgato uvádí Stream Deck Studio, profesionální ovladač s 32 LCD tlačítky a NFC čtečkou. Nový placený software nabízí pokročilé funkce, ale základní podpora zůstává zdarma v Bitfocus Companion.

Článek

Očekávané IBC2024 je konečně tady a přináší první novinky.

Elgato představilo nový Stream Deck Studio, největší verzi svého populárního hardwarového ovladače, který si kromě streamerů našel místo i ve světě profesionální AV techniky.

Jedná se o první Stream Deck navržený speciálně pro profesionální streaming a broadcast prostředí.

Tento model vznikl ve spolupráci s open-source projektem Bitfocus Companion, který značně přispěl k jeho popularitě ve světě AV.

Stream Deck Studio nabízí 32 LCD tlačítek ve dvou řadách a dva otočné enkodéry. Díky své velikosti (19 palců) je ideální pro montáž do studiového racku.

Zařízení lze připojit a napájet přes USB-C nebo RJ-45 s PoE+. K dispozici jsou dva zadní USB-C porty (pro napájení a připojení k počítači), a jeden přední USB-C port pro připojení dalšího zařízení, jako je například Stream Deck XL.

Zajímavostí je také NFC čtečka, která umožňuje lepší zabezpečení pomocí NFC karet/tagů, a také možnost nahrávat vlastní profily na základě NFC karet.

Stream Deck Studio je dostupné od dnešního dne za $899.99, což je při aktuálním kurzu zhruba 20,5 tisíce korun nebo 810 €.

Dále je ale důležité zmínit, že Bitfocus vydává nový software navržený speciálně pro Stream Deck Studio, který je nyní placený. Cena začíná na $9 měsíčně (204 Kč / 8 €) za individuální licenci a software by měl nabízet mnoho výhod oproti základnímu Bitfocus Companion. (Zejména v nastavování vícero jednotek najednou)

Nicméně, podle dostupných informací by mělo být Stream Deck Studio nadále podporováno i v základní, open-source verzi Companion, která zůstává zdarma.

Osobně se na StreamDeck Studio velice těším, i když z nového softwaru, který je navíc placený měsíčně, jsem lehce rozpačitý. 🤔

Zdroj:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám