Hlavní obsah
Aktuální dění

Agresivní ruské akce proti ČR ohrožují lidské životy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Vyacheslav Argenberg / Wikimedia Commons / CC By- SA 4.0 deed.en

Ilustrační foto

Nejedná se pouze o Vrbětice. Ty jsou jen špičkou ledovce. Kreml se chová vůči Evropě trvale a dlouhodobě silně nepřátelsky. Rusové se nezastaví před ničím, hackersky útočí na nemocnice, železnice a letadla. Na lidech jim nezáleží.

Článek

Teroristický útok ruské vojenské zpravodajské služby ve Vrběticích, při kterém zahynuli dva lidé, je jen špičkou ledovce,. Rusko trvale ohrožuje evropské země, nejnověji se pokusilo narušit bezpečnost leteckého provozu v Pobaltí. Web novinky.cz uvedl zprávu převzatou z britského deníku The Sun. Podle něj se s rušením a pozměňováním údajů GPS v Pobaltí za posledních osm měsíců setkali piloti více než 3700 letů. Z pozměňování a rušení dat GPS, které brání využití satelitní navigace, je podezříváno Rusko, které instalovalo v Kaliningradu prostředky radioelektronického boje.

Ministr dopravy Martin Kupka zase upozornil v britském listu The Financial Times, jehož článek převzal web aktualne.cz, na fakt, že Rusko podniklo tisíce hackerských útoků na evropské železnice včetně signalizačních systémů Českých drah. Už dříve kyberneticky zaútočili na české nemocnice ruští hackeři s vysokou pravděpodobností spjati přímo s ruským státem. Ohrožovat zdravotnická zařízení mohou jen opravdové zrůdy.

Všechny tyto akce mají jedno společné, jsou velmi nebezpečné a mohou při nich umírat nevinní lidé, při pádu letadel, při železničních neštěstích nebo v nemocnicích, v nichž jsou pacienti obzvlášť zranitelní. A výbuch muničního skladu ve Vrběticích do této mozaiky přesně zapadá. Neměli bychom se však zaměřit jenom na něj, protože ze strany Ruska jsme čelili stovkám nepřátelských útoků, které ohrozily životy mnoha tisíc Čechů.

Takže ano, Vrbětice by neměly zakrývat fakt, že Rusko nám škodí dlouhodobě a trvale. V neblahých tradicích ruské kultury, na kterou Putin a spol. úspěšně navazují, platí zásadní věc a to, že lidský život nemá žádnou hodnotu. Vraždy novinářů, opozičníků a vůbec všech nepohodlných lidí jsou toho důkazem. Připomenu jen některá jména, Politkovská, Němcov, Magnitskij. A o další ruské tradici - častém padání lidí z oken, už toho bylo napsáno rovněž hodně. Jestliže tedy Putinův režim bezohledně vraždí vlastní občany, pak mu nedělá problém cíleně škodit i v zahraničí. Jemu na životech Čechů a dalších Evropanů nezáleží ani v nejmenším. Jeho cíl je jasný, takovými akcemi rozvracet Evropu. Rusko není státem, ale organizovaným zločinem, pod nadvládou mafiánských gangů v čele s vrchním kmotrem Putinem. Z toho je třeba vycházet. Je také jasné, že s kremelskými mafiány, kteří nerespektují pravidla civilizované společnosti, se prakticky jednat nedá. Oni sice leccos slíbí, ale poté nic nedodrží.

Je ovšem smutné, že někteří prý „vlastenci“ z řad PRO, SPD, Trikolóry a dalších obskurních spolků znevažují práci čs. bezpečnostních složek a otevřeně kopou za Rusko, které se k naší zemi chová prokazatelně dlouhodobě nepřátelsky a podniká vůči ní teroristické útoky, při nichž umírají lidé. Takovému jednání se říká kolaborace a vlastizrada.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz