Hlavní obsah
Aktuální dění

Babiš a křivé svědectví, jen špička ledovce, horší jsou rusácké metody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Ilustrační foto

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš má problém, státní zástupce musí prověřit, zda se nedopustil křivého svědectví při procesu s firmou FAU, s.r.o.. Celé mně to připomíná putinovské gangsterské metody.

Článek

Byla to tehdy velká aféra, když profil Skupina Šuman zveřejnil nahrávku sociálních sítích, na které se Babiš vyjadřuje velmi vulgárně, jak uvedl web Seznamzpravy.cz, Naši na ně zaklekli, na z..dy,“ znělo těch šest slov, která jako ministr financí pronesl v rozpravě se svým novinářem Markem Přibilem. Vrchní anoista Andrej Babiš měl na mysli opavskou firmu FAU, s.r.o., která vlastní železniční vlečku v areálu společnosti Precheza, která je součástí holdingu Agrofert, jenž Andrej Babiš vložil do svěřenských fondů.

Pak na tajně pořízené nahrávce pokračoval vybraným způsobem. „To FAU Přerov, do p..e, zase shoda náhod. Já jsem zprivatizoval Prechezu v roce 1997 a oni před privatizací vyčlenili vlečku. Takže vlečka v mojí chemičce patří těm z…ům,“ Opravdu hovor na úrovni.

Při nedávném soudu, kde je FAU obžalovaná z daňových úniků, byl Andrej Babiš předvolán obhajobou jako svědek. Na otázku advokáta opavské firmy odpověděl, že FAU nezná, aby o chvíli otočil a řekl, že ji zná. Pozoruhodný obrat! To zcela evokuje trestný čin křivé výpovědi. Jak soud dopadne těžko říci, faktem však je, jak uvedl web Neovlivni.cz, že FAU už více soudních sporů se státem vyhrála. Její advokáti uvedli, že ve skutečnosti je její hlavní vina v tom, že stála v cestě Babišovi.

To by se samozřejmě muselo dokázat. Jenomže pravdou je, že společnost FAU začala mít problémy v době, kdy se postavila všemocnému Agrofertu. „Nedlouho před tím, než na nás zaklekli, za námi přišli z vedení Prechezy a chtěli vlečku koupit. My ji ale prodat nechtěli, pak jsme začali mít problémy,“ řekl Seznam Zprávám Vojtěch Csabi, bývalý majitel FAU s. r. o., který je jedním z obžalovaných před soudem. To je přesně ono. Nechtěli prodat vlečku a začaly potíže, kontroly z finančáku, obstavení účtů, atd. Jistě zcela náhodou v době, kdy byl Andrej Babiš ministrem financí a později dokonce předsedou vlády.

Tohle se podobá gangsterským zločineckým metodám běžně praktikovanými Putinovými lidmi v Rusku. Ty mně prodáš, co chci, a jestli ne, tak uvidíš. Začne ti peklo. Nevím, jak vy, ale já bych byl nerad, aby se tyto mafiánské způsoby masivně rozmohly i v České republice, tedy aby organizovaný zločin de facto pronikl na státní úroveň.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz