Hlavní obsah
Aktuální dění

Pokud Babiš cíleně zlikvidoval nepohodnou firmu, musí skončit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Ilustrační foto

Šéfovi hnutí ANO se podle článku na webu seznamzpravy.cz pořádně přitížilo. Výpovědi dvou celníků totiž uvádějí, že na FAU, s.r.o. se zakleklo bezdůvodně na příkaz shora. To by ovšem byl těžký zločin.

Článek

Kdokoliv, kdo by se dopustil něčeho takového, nesmí zůstat bez trestu. Kauzu opavské společnosti FAU, s.r.o. obviněnou z daňových úniků nyní řeší olomoucký soud. Andrej Babiš je ve vážném podezření, že zneužil svého postu ministra financí k likvidaci této pro něj nepohodlné firmy, se kterou měl spory. Vrchní anoista se podle výpovědi dvou celníků zřejmě domohl vydání zajišťovacích příkazů ze strany celní správy na FAU, ke kterým nebyl důvod. To v podstatě vedlo k jejímu konci. Babišovy přitěžují také nahrávky profilu Spolek Šuman na sociálních sítích, na nichž mluví o dotyčné společnosti jako o zm…ch.

To je ovšem velmi vážné obvinění, které se nemůže nechat jen tak. Představa, že by politici zneužívali svých postů k likvidaci podnikatelské konkurence, je děsivá. To je přece snad zneužívání pravomoci veřejného činitele. Já opravdu nestojím o to, aby se podnikatelské prostředí v České republice změnilo v mafiánský ráj, jako je tomu v Rusku, kde proputinovští politici ve spojení se soudci, prokurátory, policisty a důstojníky tajných služeb vytvořili jeden obrovský mafiánský gang, který beztrestně likviduje nepohodlné lidi. Tohle snad u nás nechceme.

Jsem rád, že aktéři kauzy Dozimetr jsou trestně stíháni. Bývalý náměstek pražského primátora Petr Hlubuček kvůli tomu skončil v hnutí STAN, které jej ze svých řad vyloučilo a dobře udělalo.

Všem se však musí měřit stejným metrem. Pácháš zlo, musíš v politice skončit. A pokud kdokoliv, Andrej Babiš nebo někdo jiný, zneužije politického postu ke zničení jiných lidí, firem, atd. měl by být rovněž trestně stíhán. To je velmi těžký zločin, který nesmí zůstat bez trestu. Nejenže se tím křiví podnikatelské prostředí, ale lidé v šikanovaných firmách mohou přijít o práci atd. Bezdůvodné zaklekávání na nepohodlné firmy je zločinné.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz