Hlavní obsah
Aktuální dění

Putinovské Rusko na úrovni zrůdného islámského státu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Ilustrační foto

Slušných Rusů se toto obvinění samozřejmě netýká. Avšak to video, kde ukrajinskému zajatci uřezávají pravděpodobně ruští vojáci hlavu, je děsivé.

Článek

Takové barbarství je na úrovni islamistických fanatiků. Podle všeho se nejedná o ojedinělý ruský válečný zločin, uříznutých ukrajinských hlav už bylo podle všeho více. Je jasné, že za Rusko bojují muslimští radikálové z Čečny, která uplatňuje islámské právo šária včetně mučení a sekání ruk a takové praktiky jim nejsou cizí. To je nezpochybnitelný fakt.

Mám za to, že to video je skutečné, žádný podvrh. Nepřekvapí mne, že rusofilové budou toto video zpochybňovat, i když, jak je pro ně typické, oni zpochybňují pouze ruské válečné zločiny, údajné zločiny druhé strany považuji samozřejmě za doložené, i když proto nemají žádné důkazy.

Pravdou však je, že toto video se nejdříve začalo šířit po ruských sociálních sítích. A zpochybnit také nejdou hnusné rusácké komentáře pod ním, které jej chválí a tleskají mu. Ano, rusácké zrůdy se radují z barbarské vraždy člověka, stejně jako palestinští islamističtí fanatici ze zabíjení Izraelců. Velmi pěkně to vystihl diskutující pod článkem na iDNES.cz Igor Plander. „Islamsky stat a fasisticke rusko…podobne radustky, podobny charakter statu…teroriste jsou to jedni i druzi…“ Ano, mezi putinovským Ruskem a islámským státem není žádný rozdíl. Nelze se divit, když v ruských televizích se běžně šíří výzvy k vraždění Ukrajinců včetně dětí a hlásá se vyhlazení ukrajinského národa. V takové atmosféře se pak nepřekvapuje, že vyšinutí rusáčtí jedinci uřezávají Ukrajincům hlavy.

V ukrajinských médiích žádné takové výzvy k zabíjení a masakrování Rusů nejsou. To je velký rozdíl. Nedávno také ukrajinská strana vydala Moskvě zraněné ruské válečné zajatce z humanitárních důvodů, aniž se dočkala podobného kroku ze strany Ruska.

Perfektně se vyjádřil i další diskutující pod článkem na iDNES.cz Jan Molnár. „Inu dekadentní to Západ, kde lidem hlavy neuřezávají a kde se snaží, aby bylo lidem lépe. Gerojové ti russové co uřezávaji lidem hlavy, to jsou ochránci tradičních hodnot.

Co tam zdejší prokremelští flastenci?“

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz