Hlavní obsah
Názory a úvahy

Žádné zbraně Ukrajině a Izraeli, a my zabereme Stropnickému zámek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jan Ziegler

Jeruzalém - ilustrační foto

Iniciativa Mír a spravedlnost, v níž hraje důležitou roli Matěj Stropnický, zase zabojovala proti válce na Ukrajině a nově si přibrala i Izrael. Prý se má jednat o míru a nikoliv vyzbrojovat válčící strany. Tak já se také připojím.

Článek

Tak po roce se opět ozvala jakási Mír a spravedlnost. Tentokrát svůj zájem rozšířila též o Izrael. I jemu by se měly přestat dodávat zbraně, nejen Ukrajině. Vše je třeba řešit mírovou cestou, aby zbytečně neumírali lidé. Pod to se podepisuji, Rusko se stáhne z Ukrajiny, Hamás přestane s teroristickými útoky, a bude klid. Jenomže v poněkud pomatených představách Stropnického a spol. by měly Ukrajina a Izrael kapitulovat před agresory a násilníky.

Možná ale panu Stropnickému křivdím. Co když on je opravdu takový druhý Ježíš Kristus, který, když ho udeří na jednu tvář, nastaví i druhou a jakékoliv násilí se mu opravdu příčí. Myslím, že bychom si mohli jeho upřímnost vyzkoušet.

Matěj Stropnický poté, co se rozešel se svým přítelem, žije na svém zámku sám. Je pro něj však zbytečně velký. Já se tedy domluvím s kamarády a v rámci speciální konfiskační operace vyrazíme na Stropnického zámek. Dáme mu nakládačku a zabereme některé prostory. On na nás jistě nezavolá kamarády, domobranu nebo dokonce policii. Tím by totiž popřel sám sebe. Přece konflikty se nemají eskalovat tím, že se do něj zatáhnou další strany. Něco takového je nepřijatelné. Takže i my budeme preferovat řešení pokojnou cestou. S Matějem Stropnickým povedeme mírová jednání o tom, které místnosti na zámku si může ponechat a které obsadíme my. Chceme být velkorysí a určitě minimálně polovina z nich mu zůstane a může v nich i nadále bydlet. Jsme přece rozumní lidé a jistěže se nějak domluvíme.

Zdroj:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz