Hlavní obsah
Jídlo a pití

5 skvělých dipů ke grilovanému masu i k americkým bramborám

Foto: Canva

Ilustrační foto

Dip, hustá omáčka, která vylepší americké brambory i grilovaná jídla. Příprava dipu zabere přibližně 10 minut a já se s vámi podělím o mé nejoblíbenější recepty.

Článek

Na bylinkový dip s limetkou potřebujeme:

Zakysanou smetanu

Šťávu z 1 limetky

Snítku bazalky

Snítku petrželky

Trs pažitky

Snítku oregana

Čerstvé bylinky omyjeme, důkladně usušíme, nasekáme na kousky a smícháme. Směs bylinek nasypeme do zakysané smetany, přidáme šťávu z limetky, osolíme, opepříme a necháme odpočinout.

Bylinkový dip se skvěle hodí ke grilovaným masům, například k vepřové panence i k americkým bramborám.

Na koprovo-česnekový dip potřebujeme:

1 bílý jogurt holandského typu

1 stroužek česneku

čerstvý kopr

sůl a pepř

Stroužek česneku utřeme nebo najemno nastrouháme. Kopr umyjeme, důkladně osušíme a nasekáme najemno. Česnek i kopr přidáme do jogurtu, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a necháme odležet.

Koprovo-česnekový dip se skvěle hodí ke grilovaným masům i k americkým bramborám.

Na jogurtovo-bylinkový potřebujeme:

Bílý jogurt

Koriandr

Šťávu z 1 limetky

Sůl a pepř

Koriandr omyjeme, důkladně osušíme a nadrobno nasekáme. Do jogurtu dáme limetkovou šťávu, přidáme koriandr, osolíme, opepříme a necháme odpočinout.

Jogurtový dip s bylinkami se skvěle hodí ke grilovanému masu, přidat se dá i do zeleninových salátů.

Na smetanovo-česnekový dip potřebujeme:

150 ml zakysané smetany

3 stroužky česneku

limetkovou šťávu

sůl

Česnek utřeme nebo najemno nastrouháme a přidáme do zakysané smetany. Přidáme limetkovou šťávu, osolíme, vše důkladně smícháme a necháme uležet. Limetkové šťávy není třeba moc, záleží na preferencích každého z nás.

Dip se smetanou a česnekem se skvěle hodí ke grilovanému masu.

Na dip s dijonskou hořčicí potřebujeme:

1 lžíci dijonské hořčice

2 lžíce majonézy

1 zakysanou smetanu

sůl a pepř

Zakysanou smetanu smícháme s hořčicí a majonézou. Důkladně promícháme. Přidáme sůl a pepř a necháme odpočinout.

Dip s dijonskou hořčicí se skvěle hodí k americkým bramborám.

U všech dipů platí, že pepř si do dipů pomocí mlýnku na pepř sami nameleme. Česnek nikdy nelisujeme, ale třeme nebo najemno strouháme. Byla by škoda šetřit trošku času a výborné jídlo si zkazit špatnými nebo špatně zpracovanými surovinami.

Sledujte můj profil a už vám nic neunikne. Stačí dát jen SLEDOVAT autora.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz