Článek
Na bylinkový dip s limetkou potřebujeme:
Zakysanou smetanu
Šťávu z 1 limetky
Snítku bazalky
Snítku petrželky
Trs pažitky
Snítku oregana
Čerstvé bylinky omyjeme, důkladně usušíme, nasekáme na kousky a smícháme. Směs bylinek nasypeme do zakysané smetany, přidáme šťávu z limetky, osolíme, opepříme a necháme odpočinout.
Bylinkový dip se skvěle hodí ke grilovaným masům, například k vepřové panence i k americkým bramborám.
Na koprovo-česnekový dip potřebujeme:
1 bílý jogurt holandského typu
1 stroužek česneku
čerstvý kopr
sůl a pepř
Stroužek česneku utřeme nebo najemno nastrouháme. Kopr umyjeme, důkladně osušíme a nasekáme najemno. Česnek i kopr přidáme do jogurtu, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a necháme odležet.
Koprovo-česnekový dip se skvěle hodí ke grilovaným masům i k americkým bramborám.
Na jogurtovo-bylinkový potřebujeme:
Bílý jogurt
Koriandr
Šťávu z 1 limetky
Sůl a pepř
Koriandr omyjeme, důkladně osušíme a nadrobno nasekáme. Do jogurtu dáme limetkovou šťávu, přidáme koriandr, osolíme, opepříme a necháme odpočinout.
Jogurtový dip s bylinkami se skvěle hodí ke grilovanému masu, přidat se dá i do zeleninových salátů.
Na smetanovo-česnekový dip potřebujeme:
150 ml zakysané smetany
3 stroužky česneku
limetkovou šťávu
sůl
Česnek utřeme nebo najemno nastrouháme a přidáme do zakysané smetany. Přidáme limetkovou šťávu, osolíme, vše důkladně smícháme a necháme uležet. Limetkové šťávy není třeba moc, záleží na preferencích každého z nás.
Dip se smetanou a česnekem se skvěle hodí ke grilovanému masu.
Na dip s dijonskou hořčicí potřebujeme:
1 lžíci dijonské hořčice
2 lžíce majonézy
1 zakysanou smetanu
sůl a pepř
Zakysanou smetanu smícháme s hořčicí a majonézou. Důkladně promícháme. Přidáme sůl a pepř a necháme odpočinout.
Dip s dijonskou hořčicí se skvěle hodí k americkým bramborám.
U všech dipů platí, že pepř si do dipů pomocí mlýnku na pepř sami nameleme. Česnek nikdy nelisujeme, ale třeme nebo najemno strouháme. Byla by škoda šetřit trošku času a výborné jídlo si zkazit špatnými nebo špatně zpracovanými surovinami.
Sledujte můj profil a už vám nic neunikne. Stačí dát jen SLEDOVAT autora.