Článek
Na výrobu skořicového cukru potřebujeme:
- celou skořici
- cukr krystal nebo krupici - záleží na vaší preferenci
- skleněnou nádobu, která zamezí přístupu vzduchu (zavařovací sklenici)
Skořicový cukr snadno a rychle vyrobíme tak, že si celou skořici rozdělíme na kousky a kousky skořice následně rozmixujeme. Rozmixované kousky skořice prosejeme přes sítko. Skořicový prach přidáme k cukru, větší části ještě jednou rozmixujeme. Skořicový prach přidáme k cukru, důkladně promícháme a necháme ideálně týden odležet ve sklenici bez přístupu vzduchu na tmavém místě. Po týdnu můžeme skořicový cukr použít.
Druhým způsobem, jak si doma připravíme skořicový cukr, je ten, že celou skořici rozdělíme na poloviny, cukr nasypeme do uzavíratelné skleněné nádoby, přidáme skořici a na tmavém místě v uzavřené sklenici necháme cukr ovonět. Sklenicí můžeme čas od času zatřást, aby se cukr promíchal. Pokud zvolíte tento postup, je třeba nechat skořici ideálně měsíc v cukru, než skořicový cukr použijeme. Výhodou tohoto postupu je ten, že když nám skořicový cukr dochází a skořice stále voní, skořici vyjmeme a použijeme jí do další várky skořicového cukru. Nikdy novým cukrem nedosypáváme skořicový cukr. Vždy použijeme další nádobu a začneme s výrobou skořicového cukru od začátku.
Vyrobit skořicový cukr není náročné a domácí výroba vyjde mnohem levněji, než kdybychom měli skořicový cukr kupovat. Navíc víme, co v cukru opravdu máme. Jediné, co je třeba dodržet je, že nikdy nepoužíváme mletou skořici. Kupovaná mletá skořice nikdy neudělá takový skořicový cukr, jako skořice celá.