Hlavní obsah

Koření je alfa a omega dobrého jídla

Foto: Canva

Ilustrační obrázek

Koření je alfou a omegou každého jídla a je úplně jedno, jestli se chystáte vařit, péct nebo grilovat. Bez kvalitního koření se neobejdete, ať se chystáte připravit jakýkoli pokrm.

Článek

Vybrat koření v dnešní době není vůbec jednoduché. Na trhu je ho tolik, že mnohdy nevíme, po kterém sáhnout dřív. Když vybírám koření já, mám jednoduchá pravidla. Pravidla číslo jedna je, že kořenící směs nesmí obsahovat sůl. Přijde vám zvláštní, že kupuji koření bez soli? Nedivte se. Mé počínání má několik důvodů.

Hlavní důvod proč kupuji koření bez soli je ten, že jen tak si jídlo dokážu dochutit tak, aby mi chutnalo. Když se smíchají dvě koření se solí, většinou se stane, že je jídlo přesolené. To se vám ovšem nestane ve chvíli, kdy používáte koření bez soli. Tedy za předpokladu, že si jídlo nepřesolíte sami.

Druhý důvod proč kupuji koření bez soli je, že když se podívám na složení koření, ve většině případů je sůl uvedena na prvním místě. To znamená jediné. Soli je v koření nejvyšší podíl. Nevím jak vy, ale já nepatřím mezi lidi, kteří rádi kupují předraženou sůl.

U Inutea jsem objevila kořenící směsi na grilování, které mi usnadňují přípravu steaků. Kromě toho, že jsou kořenící směsi bez soli, mají i různé varianty. Základní kořenící přípravek na přípravu steaků je obohacen o bylinky. A ty já mám na steaku tuze ráda. Nechybí ani pikantní grilovací koření, které je výborné na přípravu kuřecích křidýlek. A pak je tu takový střed mezi pikantním kořením a kořením s bylinkami, které skvěle dochutí většinu steaků pro strávníky, kteří nemají rádi pálivá jídla. V Inutea mysleli i na milovníky grilovaných ryb. Grilovací směs na ryby je plná těch nejlepších bylinek, jaké můžete grilované rybě dopřát.

Protože máme sezónu grilování pro letošní rok už nejspíše za sebou, dám vám tip i na koření na zahřátí. Koření dotek orientu je skvělým dochucovadlem pro přípravu indické kuchyně. Dnes vařím já je vynikající do polévek. Co mne ovšem z koření překvapilo nejvíce, je chlebové koření, které vylepší každý domácí chléb. A protože se blíží Vánoce, doporučím vám i koření na perníčky.

Koření na perníčky není obyčejné koření na pečení perníku. Toto koření je jemné, díky čemuž se vám nestane, že v perníku objevíte kusy koření, které zkazí dojem z celého výsledku. Koření na perníčky je to nejlepší a nejvoňavější koření na pečení perníku, jaké jsem kdy použila.

Už se moc těším, až se s vámi podělím o recepty. Od chvíle, kdy používám koření od tohoto českého výrobce, trávím v kuchyni mnohem více času. Ať připravuji jakékoli jídlo, vždy je konečný výsledek chutnější, než když jsem používala koření velkovýrobců. Velkou radost mám také z toho, že koření od Inutea je balené ve skleničkách, ze kterých se dobře vybírá, a po spotřebování koření mám stylové sklenice na dezerty.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz