Hlavní obsah
Jídlo a pití

Netradiční pizza chléb bez lepku a bez laktózy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jana Beranová

Ilustrační obrázek

Domácí pizzu se naučilo připravovat mnoho z nás. Ale na pizza chléb si troufne jen málokdo. Dnes zjistíte, že upéct si doma vynikající pizza chléb není nic náročného. A také zjistíte, že se od tradiční pizzy příprava moc neliší.

Článek

Na kvásek potřebujeme:
1 čerstvé droždí
1 lžička bezlepkové mouky Schär Mehl Farine
špetka cukru
50 ml vlažné vody
Čerstvé droždí rozdrobíme a nasypeme na bezlepkovou mouku. Přidáme cukr, zalijeme vodou, vše smícháme do hladké kaše a necháme vzejít kvásek. Kdo nemá rád droždí, může si připravit domácí kvásek.

Na pizza těsto potřebujeme:
250 g bezlepkové mouky Schär Mehl Farine
1 lžička soli
1 lžička jedlé sody
1 polévková lžíce oleje
100 ml vody
Všechny sypké suroviny smícháme, přidáme olej, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Polotuhé těsto necháme 40 minut kynout, poté propracujeme a dáme na chvilku do lednice, aby už dál nekynulo. Troubu si předehřejeme na 180° C a připravíme se na pečení.

Do pizza chleba potřebujeme:
pastu nebo pesto chilli habanero
plátkovou šunku
plátkový nebo strouhaný sýr

Z těsta si připravíme placku, kterou potřeme pastou nebo pestem. Já používám pikantní pastu chilli habanero z rodinné manufaktury Hradecké delikatesy. Na pastu položím plátky šunky, přidám plátkový sýr, těsto po delší straně zaroluji jako štrůdl a dám péct. Pizza chléb pečeme 35 - 45 minut, dokud nám povrch těsta nezhnědne.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz