Článek
Na jogurtový dip s česnekem potřebujete
200 g selského nebo řeckého bílého jogurtu
2 stroužky česneku
1 lžička citronové šťávy
Sůl a pepř na dochucení
Stroužky česneku nastrouhejte, nelisujte, a smíchejte s jogurtem. Přidejte citronovou šťávu, sůl a pepř a důkladně promíchejte. Dejte do lednice alespoň na 30 minut odležet, aby se chutě propojily. Poté můžete dip podávat.
Česnekový dip můžete dochutit různými bylinkami, jako je pažitka, petržel či tymián. Takto dochucený dip se hodí k masům, jednoduchým sendvičům a méně výrazným smaženým pokrmům. Pokud připravujete pokrmy více aromatické, doporučuji bylinky do dipu nepřidávat. Jen tak totiž vynikne specifická výrazná chuť pokrmu, který jste připravili.