Článek
Na medovo - hořčičný dip potřebujete
3 lžíce medu
2 lžíce dijonské hořčice
1 lžíci citronové šťávy
2 lžíce zakysané smetany
špetku soli a pepře
V misce smíchej med, hořčici a citronovou šťávu. Přidejte zakysanou smetanu a důkladně promíchejte. Dochuťte solí a pepřem a dejte alespoň na 30 minut odpočinout do lednice, aby se chutě krásně propojily.
Medovo-hořčičný dip je skvělým doplňkem k mnoha pokrmům. Hodí se například ke grilovanému masu, kde jeho sladko-pikantní chuť krásně doplní šťavnaté steaky nebo kuřecí maso. Skvěle ladí i se zeleninou, ať už jako dip k čerstvé zelenině nebo jako dresink do salátů. Další možností je sýrový talíř, kde jeho jemná sladkost zvýrazní chuť různých druhů sýrů. Můžete ho také použít jako omáčku do burgerů nebo sendvičů, kde dodá jídlu zajímavý chuťový kontrast či ke smažené kosmatici.