Hlavní obsah
Jídlo a pití

Recept na medovo-hořčičný dip, dokonalou kombinaci sladkosti a pikantnosti

Foto: Canva

Ilustrační obrázek

Medovo-hořčičný dip je skvělým doplňkem k masu, zelenině i sendvičům. Jeho jemná sladkost a pikantní hořčicový tón vytvoří dokonalou chuťovou harmonii. Připravte si tento jednoduchý domácí dip a pozvedněte své pokrmy na novou úroveň.

Článek

Na medovo - hořčičný dip potřebujete
3 lžíce medu
2 lžíce dijonské hořčice
1 lžíci citronové šťávy
2 lžíce zakysané smetany
špetku soli a pepře

V misce smíchej med, hořčici a citronovou šťávu. Přidejte zakysanou smetanu a důkladně promíchejte. Dochuťte solí a pepřem a dejte alespoň na 30 minut odpočinout do lednice, aby se chutě krásně propojily.

Medovo-hořčičný dip je skvělým doplňkem k mnoha pokrmům. Hodí se například ke grilovanému masu, kde jeho sladko-pikantní chuť krásně doplní šťavnaté steaky nebo kuřecí maso. Skvěle ladí i se zeleninou, ať už jako dip k čerstvé zelenině nebo jako dresink do salátů. Další možností je sýrový talíř, kde jeho jemná sladkost zvýrazní chuť různých druhů sýrů. Můžete ho také použít jako omáčku do burgerů nebo sendvičů, kde dodá jídlu zajímavý chuťový kontrast či ke smažené kosmatici.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz