Hlavní obsah
Jídlo a pití

Recept na zapečené zelné těstoviny s uzeným masem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Canva

Ilustrační obrázek

Zelné těstoviny, novinka na českém trhu s bezlepkovými těstovinami, se dají připravit na mnoho způsobů. Dnes jsem si pro vás připravila recept, při kterém si je zapečeme.

Článek

Na 4 porce potřebujeme:
250 g zelných těstovin Gutini
3 vejce velikosti M
200 g uzeného masa
1 větší cibuli
olej
sůl a pepř

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky. Uzené maso povaříme a nakrájíme na kostičky. Těstoviny uvaříme dle návodu ve slané vodě s olejem. Mezitím, co těstoviny vaříme, na pánvi opékáme uzené maso s cibulí, dokud cibule nezezlátne. Poté maso s cibulí odstavíme. Vajíčko vyklepneme ze skořápky do hrnečku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Jakmile máme těstoviny uvařené, slijeme vodu, promícháme je s masem s cibulkou a dáme je do trouby zapéct na 220°C. Po pěti minutách nalijeme do těstovin vajíčko a zapékáme dalších přibližně 25 minut. Poté servírujeme.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz