Hlavní obsah
Jídlo a pití

Recept na zelné těstoviny s uzeným masem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Canva

Ilustrační obrázek

Zelné těstoviny, novinka na českém trhu s bezlepkovými těstovinami, se dají připravit na mnoho způsobů. Dnes si je připravíme s uzeným masem.

Článek

Na 4 porce potřebujeme:
250 g zelných těstovin Gutini
200 g uzeného masa
sůl
lžíci oleje
1 větší cibuli

Uzené maso povaříme a poté nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky. Kostičky uzeného masa spolu s cibulí orestujeme na pánvi, dokud nám cibule nezezlátne. Ve chvíli, kdy začneme maso s cibulkou restovat, dáme vařit osolenou vodu se lžící oleje, v níž následně uvaříme těstoviny dle návodu výrobce. Jakmile máme těstoviny uvařené, vodu z těstovin slijeme, těstoviny necháme okapat a následně je smícháme spolu s masem a cibulkou. Přeji vám dobrou chuť.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz