Hlavní obsah

Jak se cítím na společných záchodech ve škole?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Společné záchody na školách

Není nad to, když se základní školství reformuje. Jedním z prvků jeho modernizace jsou i společné toalety.

Článek

Jmenuji se Vanessa a chodím do 6. třídy základní školy v Praze na Jižním Městě. Naše základka se pyšní tím, že se zajímá o environmentální výchovu, Green deal a další ty věci ohledně ekologie. A letos po prázdninách všechny žáky čekalo překvapení v podobě společných toalet.

Wednesday je lepší

O společných toaletách se prý začalo v médiích hovořit v roce 2023. Já jsme to moc nesledovala, protože mě to nezajímalo. Raději jsem se dívala na seriál Wednesday nebo mé oblíbené tiktokery.

Jen si vzpomínám, že se mamka s taťkou o tom doma bavili a oba si div hlavy nevykroutili, jak jim ten nápad přišel úplně mimo mísu. No a uběhl nějaký čas a už ty společné záchody ve škole máme.

Na toaletu za trest

No nevím, kdo s tím vůbec přišel jako první, ale moc rozumu nepobral. Pokud bych měla popsat své pocity z vůbec první mé návštěvy společné toalety, tak bych musela použít hodně sprosté slovo, které normálně říkám jen v kruhu svých kamarádek.

Doma by mi za něho vynadali a ve škole bych dostala poznámku do EduPage, což by mělo za následek, že by mi doma zase vynadali a měla bych zakázaný mobil na týden.

Když máte své dny

Některé holky od nás ze třídy už mají krámy, takže musí chodit na WC s vložkami. A co myslíte, že dělají kluci? Berou jim je a hází si je po sobě a smějí se u toho jak puberťáci.

Moje kámoška Petra toaletní taštičkou s vložkami spolužáka Michala párkrát vzala po hlavě, aby dal pokoj. Od zipu mu ale natrhla obočí, takže se to řešilo u ředitele a Petra dostala třídní důtku. Nechápu proč, když si Michal začal.

Foto: Pixabay.com

společná toaleta

Kdo ho má většího

Chcete-li se na společném WC dostat k dívčím kabinkám, musíte projít okolo klučičích pisoárů. Kolikrát tam v řadě stojí tři kluci a čůrají. Marta pak přišla s tím, že by si mohli zasoutěžit, kdo jako má většího pindíka. Irena se tomu smála, až se přelomila v pase, a Romana si ťukala na čelo, jestli je normální.

Na záchod ve škole raději ne

Náš školní záchod je všechno jiné, jen ne klidné prostředí, kde si spokojeně ulevíte. Ono to nebylo ani tehdy, když jsme tam byly jen samé holky. Ale teď s kluky dohromady je to – no nejraději bych zase použila to sprosté slovo.

Na záchod, když už musím, se uvolním raději z vyučování. Učitelka mě i některé další, kteří to tak dělají, klidně pustí, protože má co dělat se skupinkou ukrajinských spolužáků a těch, co jsou u nás v rámci inkluze.

Když nemusím, na WC ani nejdu. Než tam poslouchat ty blbé řeči kluků, tak to zadržuji, co to dá. Jarka to taky tak dělá a říkala, že už ani ve škole moc nepije, aby se jí na záchod nechtělo. Takže tolik k těm společným záchodům.

P.S.: Příběh je vymyšlený, ale dost možná se jedná o skutečnost v budoucnosti.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/veda-skoly-nove-normy-pro-skoly-spolecna-wc-nepovinna-umyvadla-40436475

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz