Hlavní obsah
Názory a úvahy

Kult mládí a krásy aneb navrch huj, vespod fuj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

„Bojíme se stáří a přitom si nejsme jisti, zda se ho dožijeme.“ (Jean de La Bruyere)

John Lennon kdysi řekl: Počítejte svůj věk podle přátel, ne podle let. Počítejte svůj život podle úsměvů, ne podle slz. A Will Rogers pravil, že nakonec dosáhnete bodu, kdy přestanete o svém věku lhát a začnete se jím chlubit. Sám se dožil jen 55 let

Článek

Adieu stáří

Pravděpodobně se shodneme na tom, že nikdo nechce stárnout. Na obličeji se postupem času dopočítáte většího počtu vrásek. Některé z nich se výrazně prohlubují a mění vzhled člověka. Společnost je přitom nastavena tak, jakoby nárok na úspěch měli jen mladí a krásní jedinci.

Když se vám do zad vepíše pátý křížek a oslavíte svoje abrahámoviny, už abyste začali odpočítávat roky, které vám zbývají do důchodu. Mladá generace začne o vás smýšlet jako starcích nad hrobem, kteří už nemají nárok na nic.

Mladí napořád, ať to stojí, co to stojí

Dostanete se totiž do let, ve kterých bude škoda si o vás i to kolo opřít. Pro možné budoucí zaměstnavatele budete nezajímaví a málo perspektivní. Ani v oblasti navazování nových vztahů po rozvodu či rozchodu nebudete mít už volné pole působnosti, všechno kvalitní zboží je přebrané a zadané.

Nejvíce toto platí pro ženy, protože pánové jsou přece okouzlující v každém věku. Proto se není možné divit tomu, že lidé se snaží zuby nehty mládí uchovat, k čemuž jim slouží drobné i větší estetické zákroky. Jejich obliba roste a kosmetické salóny nemají nouzi o zákaznice či zákazníky.

Všechno je to jen pozlátko

Když se ale zamyslíte na smyslem plastické operace nebo menší estetické úpravy obličeje, tak ano, vracejí ztracené sebevědomí. Každému lichotí, když mu lidé hádají méně let, než mu ve skutečnosti je. Vypnutá pokožka na tváři smaže pár roků a člověk se cítí hned lépe.

Ve své podstatě ale ten, kdo podstoupí nějakou estetickou úpravu své tělesné schránky, zlepší jen to, co je na jejím povrchu. Všechno uvnitř, myslím tím vnitřní orgány, přirozeně stárne.

Sice budete mít v pětašedesáti vizáž, jako byste teprve oslavili padesátku, ale játra, srdce, plíce, klouby a ostatní orgány tím neobalamutíte. A když jim nebudete věnovat patřičnou péči, tak to budou za estetické zákroky vyhozené peníze.

A samozřejmě to chce si udržet mladého ducha, který je ale na hony vzdálený tomu, že se člověk chová jako osmnáctiletý diblík. Nebát se začínat nové věci, stále se něco učit, být fyzicky aktivní.

Zdroj: https://www.idnes.cz/onadnes/zdravi/plastika-facelift-promena-vzhled-krasa-mladi.A230801_083609_zdravi_bib

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz