Hlavní obsah
Hry

Čarodějnická zážitková hra zabaví děti nejen o Halloweenu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Canva

Čarodějnice / ilustrační fotografie

Lámete si hlavu nad tím, jakou zábavu připravíte na letošní Halloween? Už nemusíte. Čarodějnická zážitková hra je trefa do černého.

Článek

Čarodějnická hra je nejen pěkně ilustrovaná, ale má i svižný a zajímavý děj. Není nouze o kouzlení, zaklínadla a netopýry. Děti si vyzkouší jaké to je, čarovat s čarodějnickou hůlkou i létat na koštěti. Uvaří lektvary, zamotají si jazyky na zaklínadlech a své vědomosti uplatní při poznávání živočichů.

Hrou provází čarodějnice Kazimíra Čáryfuková z Hrůzostrašlivic. V jedné ruce má koště, v druhé kouzelnickou hůlku. Pro děti má připraveno mnoho úkolů, které jsou někdy jednoduché, jindy složitější. Každý úkol, který si pro děti čarodějnice Kazimíra připravila, je tak trošku záludný. Vždyť kdo by uměl ovládat kouzelnickou hůlku na první dobrou? Která čarodějka by zvládla slalom v letu na koštěti bez nejmenší kolize, když na koštěti sedí prvně? A to nemluvím o vaření lektvarů, do kterých je nejdřív potřeba obstarat speciální přísady, které ve světě lidí nemáme.

Čarodějnickou hru si užijí nejen čarodějnice. Myslím si, že hra zabaví i jiné nadpřirozené bytosti. Vždyť kdo by si nechtěl vyzkoušet kouzlení a létání? Navíc čarodějnice Kazimíra je šikovná učitelka a poradí si s každým žáčkem, který se jen trošku učit chce. Jakákoli nadpřirozená bytost je na reji vítaná, a když zvládne všechna čarodějnická kouzla, bude pasována mezi čarodějnice a obdrží čarodějnické osvědčení.

Jak dlouho budete čarodějnickou hru hrát, záleží jen na vás a šikovnosti malých čarodějek a čarodějů. Čarodějnice Kazimíra má trpělivost a umí malé čarodějky a čaroděje učit po jednom i po skupinkách. Záleží tak jen na vás, zda si každé dítko projde hrou samo, nebo zda si zasoutěží ve skupinkách. Čarodějnická zážitková hra z dílny buttoneria je v tomto otevřená.

Stejně jako je na vás, zda své čarodějnické vlohy vyzkouší dítka po jednom či po skupinkách, je jen na vás, zda hru připravíte doma, v parku, nebo na zahradě. Hru je možné hrát jak v interiéru, tak v exteriéru. Čím víc místa dětem dopřejete, tím bude zábava větší. Ale i na malém prostoru budou některé disciplíny velká výzva.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz