Hlavní obsah
Cestování

Hledáte tip na netradiční výlet? Pak se vydejte Po stopách Golema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jana Jirásková Beranová

Nová obřadní síň, Praha

Také už vás mnohokrát napadlo, že byste se vydali po stopách pražských pověstí, ale nevíte, u které začít? Pak se vydejte Po stopách Golema.

Článek

Venkovní hra Po stopách Golema vás zavede do staré Prahy, kde se uličky klikatí všemi směry a historie na vás dýchne na každém kroku. Projdete se romantickou a tajemnou částí Prahy, místy, kde žil a působil rabín Löw a kde podle pověstí nejen na pořádek dohlížel němý Golem.

Start hry je kousek od pražského orloje. Odtud vás hra povede úzkými uličkami místy, která dle pověstí Golem hlídal. Uvidíte místo, kde stával dům rabína Löwa i místa, kde rabín Löw pracoval. A co by to bylo za výlet po stopách Golema, kdyby vás hra nezavedla i na místa spjata s nejznámější pohádkou, ve které je Golem ztvárněn?

Šifry hry Po stopách Golema jsou pěkně připravené. Některé jsou intuitivní, jiné jsou na rozluštění náročnější. Popis trasy, kterou máte jít, je vypracován tak, abyste nezabloudili. Pro hráče únikových her možná bude škoda, že po prvním pokusu o zapsání odpovědi šifry se vám ukáže správná odpověď. To dělá hru svižnější, bez zbytečných prostojů.

Mne se hra Po stopách Golema moc líbila. Uličky, kterými hra vede, mám moc ráda. Přes den jsou trošku jiné než po setmění. Ale světlo jim na kouzlu moc neubírá. Byť se může zdát, že trasa vede turisticky exponovanými místy, není tomu tak. Samozřejmě že vás zavede na místa, kde se davu turistů nevyhnete, ale je hezké, že přechody mezi jednotlivými body se tvůrci snažili vést převážně méně známými uličkami.

Až se Po stopách Golema vydáte, mějte na paměti, že budete míjet místa, která budete chtít navštívit, a místa, na kterých se budete chtít zastavit. Trasa hry není dlouhá, ale díky těmto zastavením vás může zabavit i na celý den.

Venkovní hra Po stopách Golema je z dílny venkovních her Loxper. Kromě zajímavé trasy hry nechybí ani originální ilustrace. Tvůrci her z dílny Loxper vás kromě hry Po stopách Golema vymysleli i další venkovní hry, které vás provedou místy spjatými s konkrétní osobou, historickou událostí nebo pověstí. Hry z dílny Loxper si můžete zahrát napříč celou Českou republikou.

Pokud máte rádi únikové hry nebo venkovní hry s příběhem, můžete nyní podpořit tvůrce her Loxper a získat tak jejich hry i s bonusy. Ještě pár dní jim běží crowdfundingová kampaň u hihit. Podpořit tvůrce z dílny Loxper můžete zakoupením předplatného na kratší dobu i na doživotí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz