Hlavní obsah
Cestování

Interaktivní světelná expozice zabaví malé i velké návštěvníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jana Jirásková Beranová

Galerie Lumia

Galerie Lumia patří mezi nejinteraktivnější pražské galerie. Zažijete tu hru světel a stínů, pomalujete zeď, probloudíte bludištěm a projdete místem, kde se pod vámi propadne zem. To samozřejmě není vše.

Článek

Galerie Lumia překvapí malé i velké návštěvníky svou barevností a možnostmi. Ukáže vám svět světelných iluzí, kde nic není takové, jaké se na první pohled zdá. Jen květiny rostou tak jak mají, ale když do nich strčíte, ladně se rozechvějí a začnou opadávat.

Některé iluze jsou opravdu realistické, jiné efektní. Půjdete kolem zdi, kde uvidíte svůj obrys a než se nadějete, zmizíte v temnotě. Zažijete jaké to je, jen tak mávnout rukou a namalovat obraz živý, se spoustou krásných a výrazných barev. Stane se z vás malíř, který svým pohybem dokáže vytvořit dílo nevídané.

Hlavně děti zabaví mořský svět, ve kterém nad písečným dnem plavou rybičky. Co se stane, když se písečné duny přesunou? To vám neprozradím. Na to si musíte přijít sami.

Pro všechny, kteří nemají strach z úzkého prostoru a netrpí klaustrofobií, je v galerii Lumia zrcadlové bludiště, které hodnotím jako nejlepší zrcadlové bludiště, které jsem kdy navštívila. Chodbička mezi zrcadly je celkem úzká a za prvním zatočením nevidíte, odkud jste přišli. V bludišti se snadno ztratíte a jen tak nenajdete cestu zpět. A tomu já říkám bludiště.

V galerii Lumia nechybí ani optické klamy, hry s velikostí a optikou. Stane se vám, že vstoupíte do na první pohled malé místnosti, ale jakmile se rozhlédnete kolem sebe, zjistíte, že jste pidi lidi v nekonečném prostoru.

Galerie Lumia vám ukáže optické klamy a vtáhne vás do děje. Stanete se umělci a vytvoříte díla nevídaná. Projdete se světelným tunelem, přejde přes most, který se vám hroutí pod nohami. Z galerie Lumia si odnesete zážitek, na který budete ještě dlouho vzpomínat.

Za své roky cestování jsem navštívila mnoho míst. Proto mohu galerii Lumia zařadit mezi nejinteraktivnější a nejzábavnější galerie, jaké jsem kdy navštívila. Z galerie Lumia jsem si odnesla pozitivní zážitek a tolik dětské radosti jsem v jiných galeriích a muzeích dlouho neviděla. Za sebe proto mohu galerii Lumia k návštěvě vřele doporučit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz