Hlavní obsah
Rodina a děti

Jak dětem zpestřit procházku přírodou? Hrou, při které se rozhodně nudit nebudou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Canva

Procházka přírodou

Není to tak dlouho, kdy jsem si lámala hlavu, jak dětem zpestřit procházky do přírody. Po stavění domečků pro skřítky, házení šiškou na cíl a podobných aktivitách se mi do rukou dostala Pohádková bojovka. Byla to trefa do černého.

Článek

Pohádková bojovka seznámí děti s tradičními pohádkami, jako je Červená Karkulka, Smolíček, Perníková chaloupka a dalšími šesti pohádkami. Každá pohádka má své zastavení a svůj úkol. Zastavení si sami rozmístíte dle potřeby. Můžete si tak zpestřit výlet přírodou, pobyt na zahradě a dokonce i venkovní narozeninovou oslavu.

Na začátku hry vás čeká housenka, která se, když jí správně zakuklíte, promění v motýla. Motýl vás přenese do říše pohádek a zábava může začít. V říši pohádek budete sbírat předměty, které cestou potkáte. Narazíte na loupežníky, kteří vás nebudou chtít pustit dál. Budete držet bobříka mlčení, abyste u perníkové chaloupky nevyrušili čarodějnici. Na jednom zastavení budete hledat hudební nástroje, abyste osvobodili Budulínka.

Pohádkovou bojovku z dílny buttoneria můžete hrát v jakémkoli ročním období. Vše, co ke hře potřebujete, je součástí hry nebo volně dostupné v každém lese. Na konci hry nechybí zamčená truhla s pokladem. Dostat se k pokladu může být pro děti výzva, ale když už zvládly projít říší pohádek a truhlu s pokladem najít, určitě si i se zámky na truhle poradí.

Pohádkovou hru si užijí nejen děti, ale i rodiče (samozřejmě pokud se do hraní s dětmi sami pustí). Pokud děti umí číst, rodiče ke hře nepotřebují. Hru jsem zkoušela jak pro zabavení jednotlivců, tak i pro děti rozdělené do skupinek. Všichni jsme si Pohádkovou bojovku užili.

Další tipy na výlety najdete na webu tulacci.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz