Hlavní obsah
Názory a úvahy

Koupit vstupenky na známá místa v České republice může být velká výzva

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Canva

Ilustrační obrázek

Turistická sezóna se blíží a na mnoho míst si musíte zarezervovat vstupenky na přesný čas dlouho dopředu. Někde to není problém. Jinde vás raději pošlou do Egypta.

Článek

Safari ve Dvoře Králové

Koupit vstupenky na vjezd do safari ve Dvoře Králové je snadné. Kouknete na web a jste doma. Vstupenky nemusíte kupovat dlouho dopředu, i když se vám to může vyplatit. V loňském roce stačilo zarezervovat si čas jen pár dní předem.

Vila Tugendhat, Brno

Koupit vstupenky do vily Tugendhat v Brně není velký oříšek. Web mají přehledný, vstupenky tak snadno koupíte. Horší je to s dostupností. Pokud byste chtěli navštívit tuto vilu a zvolíte rozšířený prohlídkový okruh s výkladem v češtině, posledních pár vstupenek koupíte nejdříve až na konec července.

Exteriéry vily Tugendhat si můžete zdarma prohlédnou z přilehlého parku, který prošel rozsáhlou revitalizací.

Propast Macocha

Koupit lístky do Macochy, to je oříšek. Nejen že je možné koupit pouze vstupenky do propasti a nelze k nim dopředu koupit i lístky na vláček, ale najít na webu vůbec možnost, kde se dají vstupenky koupit, není vůbec jednoduché. Zato reklam je na webu nespočet. A vedou ty, které vás pošlou na dovolenou do zahraničí.

Koupit vstupenky do Macochy mi trvalo skoro hodinu. Proklikat se celým webem nebylo vůbec nic snadného. Mnohokrát jsem byla přesměrovaná kamsi, několikrát jsem se dostala na nabídku hotelů v Egyptě.

Proč mne posílají správci propasti Macocha do Egypta, to je mi záhadou. Myslela jsem si, že jsou to hlavně oni, kdo by měl chtít, aby lidé poznávali krásy naší vlasti. Ale asi se mýlím. Vstupenky pro rodinu jsem nakonec pořídila. Pro mne osobně je přístup správců této památky tak neakceptovatelný, že raději pojedu jinam. Stále jsou místa, která za vidění stojí a kde si českých turistů váží.

Když chcete pořídit lístky do Macochy, musíte potvrdit soubory cookies. Doporučuji vám pořádně si přečíst, co potvrzujete. Oprávnění dáváte více jak stovce subjektů, které s Macochou nemají vůbec nic společného.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Safari park Dvůr Králové
Tugendhat

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz