Hlavní obsah
Jídlo a pití

Kyselá káva, špatná obsluha. To je jedna z nejlépe hodnocených pražských kaváren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jana Jirásková Beranová

Alžírská káva v kavárně Slavia, Praha

Co vás napadne, když se řekne jedna z 5 nejlepších kaváren? Mne výborná káva, profesionální obsluha a příjemný interiér. Dopředu je mi jasné, že návštěva této kavárny nebude nejlevnější, ale za ten zážitek to přeci stojí. Jenže co když to tak není?

Článek

Nedávno jsem navštívila jednu z nejlépe hodnocených pražských kaváren. Na sociálních sítích se chlubí, že obsadila třetí příčku v hodnocení TOP 5 pražských kaváren. Kdysi to opravdu bývala skvělá kavárna, kam nebylo úplně snadné se dostat. Stoly bývaly obsazené a bez rezervace jste se neobešli. Za jídlem a kávou sem chodili lidé nejen z celé Prahy, ale scházeli se tu lidé z celého světa. Dnes má kavárna skvělou pozici v hodnocení. Ale jak se k němu dostala? Kvalitní kávou a prvotřídním servisem to rozhodně není.

Káva v této kavárně má vysokou aciditu, a i lungo je skoro nepitelné. Vysoká kyselost kávy rozhodně není to, za čím by člověk, který má rád kvalitní kávu, šel. Lungo je navíc servírované v nesprávné velikosti a rozhodně ne podle nejlepších standardů. Byť stojí 88 Kč, nedostanete k němu ani mléko, ani cukr. Tedy, pokud si o to sami neřeknete. Obsluha vám cukr ani mléko sama nenabídne.

Další zvláštností této kavárny je příprava alžírské kávy, která stojí krásných 145,-Kč. Protože je základem této kávy stejná káva jako pro přípravu espressa, nemusíte se bát, že byste se kyselé kávě vyhnuli. S vaječným likérem a šlehačkou se acidita kávy trošku upozadí, ale ani to není žádná výhra. Na to, že alžírskou kávu v této kavárně servírují originálně, se můžete spolehnout. Je to jediná kavárna, kde dostanete ve vaječném koňaku kávu a šlehačka bude zvlášť.

V nabídce této kavárny jsou i zákusky, palačinky, saláty a další jídla. Nám to nedalo a dali jsme si jak zákusky, tak palačinky. Obsluha nám poradila, že flambované palačinky nejsou vhodné pro 9leté dítě a doporučila nám palačinky s ovocem. K chuti palačinek a zákusků nic nemám, byly dobré. Jen o příbor k palačinkám jsme si museli říct. To by se v třetí nejlepší pražské kavárně opravdu stát nemělo.

Celá návštěva kavárny Slavia byla groteska. Tuto kavárnu jsem mívala moc ráda. Chodívala jsem sem na výbornou kávu, ke konzumaci jsem poslouchala skladby klavíristy, které dodaly návštěvě ještě něco víc. Návštěva této kavárny byla vždy pozitivně nezapomenutelná. Ale dnes? Dnes vás ke stolu usadí slečna v mikině s kapucí. O cukr ke kávě si musíte požádat, protože je v kavárně málo nádobí a cukřenky jsou nedostatkovým zbožím. O tom, že si k jídlu musíte vyžádat příbor je lepší ani nemluvit.

Vcelku tristní přístup k zákazníkům dělá z kdysi vyhlášené pražské kavárny, kam v dobách dávno minulých chodily největší osobnosti své doby, kavárnu nevalné kvality, kterou možná jednou navštívíte, ale rozhodně se do ní nevrátíte. Proto je mi záhadou, jak se zrovna tato kavárna mohla dostat na třetí příčku v hodnocení TOP 5 pražských kaváren.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz