Hlavní obsah
Cestování

Lumina Park slavnostně otevřel své brány a těší se na první letošní návštěvníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jana Jirásková Beranová

Lumina Park

Loni nás Lumina Park vtáhnul do pohádky Alenka v říši divů, letos si pro návštěvníky připravil interaktivní show Tajemné zahrady. Těšit se je rozhodně na co a vy můžete být mezi prvními návštěvníky této netradiční show.

Článek

V Tajemných zahradách naleznete unikátní umělecké instalace, v nichž hraje hlavní roli světlo, které poskytuje atmosféru tajemna spojenou s pozoruhodnými vjemy na úrovni mnoha smyslů. Expozice Tajemné zahrady je rozdělena na čtyři části: hry, hudba, umění a nechybí ani zóna děsu, která opravdu vyděsí nejednoho návštěvníka.

Na začátku interaktivní světelné výstavy vás barevný tunel zavede do bludiště samotného Pacmana. Stanete se tak součástí nejoblíbenější arkádové hry, která byla na trh uvedena již v roce 1980. Další bludiště vás dovede do světa her, kde vás světelné sochy vtáhnou do hry. Můžete si zahrát kuželky i hokej, nechybí oblíbené arkádové hry včetně legendárního hada.

Hudební expozice vás seznámí s hudebními nástroji. Notová osnova vás zavede do míst, kde se na nemalou chvíli můžete stát rockerem nebo jazzmanem. Tato část výstavy je opravdu chytlavá a kdo má hudbu jen trošku rád, moc dobře se pobaví.

Foto: Jana Jirásková Beranová

Umění Lumina Park

Až budete mít hudební expozici za zády, přijde na řadu umění. Seznámíte se tu s předními umělci napříč uměleckými směry. Pokud jste dostatečně vysocí, můžete se na chvilku stát božskou Marilyn nebo tajemnou Monou Lisou.

Než se nadějete, přejdete do zóny děsu. Budete procházet kolem duchů i kata, který si brousí sekeru. Za doprovodu strašidelných zvuků půjdete z kopečka, až dojdete k pulzujícímu srdci. Strašidla na vás budou koukat ze všech koutů a nebudete mít sílu se zastavit. Bát se ale nemusíte. Nikde na vás nikdo nevyskočí, ani nevybafne. To na této expozici opravdu oceňuji, protože zvuky jsou samy o sobě dost děsivé.

Z těchto pár řádků si možná myslíte, že jste za hodinku z Lumina Parku venku. Ale opak je pravdou. Pokud jste jen trošku hraví, v samotném první části Lumina Parku strávíte minimálně půlhodinku. Her, které si můžete zahrát, je opravdu mnoho a všechny stojí za to. Delší čas strávíte i v hudební části. Vždyť kdo by nechtěl hrát na saxofon minimálně jako Líza Simpsonová nebo Felix Slováček? To si v této části expozice můžete hravě splnit. A to nemluvím o možnosti stát se opravdovým rockerem.

V Lumina Parku nechybí občerstvení. První najdete hned za vstupem, druhé pak přibližně v půlce trasy. V nabídce je párek v rohlíku, chipsy a další pochutiny a studené i teplé nápoje. Za sebe mohu doporučit na zahřátí horkou čokoládu a svařák.

Než projdete prvním světelným tunelem, můžete si naskenovat QR kód, který vám zobrazí aplikaci se spoustou otázek. Budete hádat i luštit, tipovat či párovat správné odpovědi. Aplikace je online a nestahuje se do telefonu. Pro všechny, kdo v telefonu nemají čtečku QR kódů, nebo kteří neumí s QR kódy pracovat, je k dispozici odkaz na web, na kterém si můžete aplikaci otevřít. Kdo při této doplňkové hře uspěje, může si před odchodem z Lumina Parku vyzvednout odměnu.

Návštěva Lumina Parku je i letos skvělý zážitek, který zabaví malé i velké. Trasa je sjízdná s kočárkem, je však třeba počítat s tím, že velké kočárky se nemusí vejít do některých bludišť.

Lumina Park na pražském koupališti Džbán otevře své brány prvním návštěvníkům již v dnešní podvečer, přesně v 18.30 hod. Návštěvníky čeká nádherná světelná expozice, která zaujme děti i dospělé. Buďte mezi prvními, kdo se projde touto světelnou výstavou. Vstupenky koupíte jak na místě, tak i na webu. Se vstupenkami zakoupenými dopředu se vyhnete frontě u pokladen.

Další tipy na výlety najdete na webu tulacci.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz