Článek
Zvenčí restaurace ničím zvláštním nezaujme. Jen malé parkovišťátko upozorní na to, že v restauraci jsou vítaní i řidiči, což by sice u restaurací umístěných kousek od sjezdu z dálnice mělo být pravidlem, ale není tomu tak. Jakmile však do restaurace vstoupíte, budete překvapeni.
Interiér restaurace je nejen prostorný a dobře prosvětlený. Stoly jsou rozestavěné tak, aby měl každý návštěvník pohodlí a nebyl rušen hovorem od sousedního stolu. Částečně oddělený je i dětský koutek, který je návštěvníky hojně využíván.
Menu restaurace je sestavené tak, aby si vybral úplně každý. Nechybí množství pokrmů s masem, omáčky ani jídla bezmasá. Co mne hodně překvapilo, bylo, že u každého jídla byly uvedené alergeny. Seznam alergenů nebyl nikterak dlouhý a pokrmy, které se tradičně připravují bez náhražek a nastavování, opravdu bez alergenů byly. Za což má ode mne kuchař velké díky.
Sama jsem si k obědu dala z poledního menu vepřový plátek z krkovice se slaninou a sýrem s hranolkami. Nebyl to gurmánský zážitek jako z michelinské restaurace, to opravdu ne. I když vím, že bych se takovýmto jídlům měla vyhnout, občas zhřeším. A nestydím se za to. Jídlo bylo dobré, za rozumnou cenu. A ať se vám to líbí nebo ne, nebylo mu co vytknout.
Číšník, který mne obsluhoval, byl milý, vstřícný a rychlý. Věděl přesně, z čeho se jídla v nabídce skládají, díky čemuž jsem nemusela mít obavy se v restauraci najíst. Bylo mi nabídnuto, že si přílohu mohu vyměnit za jinou, ale to jsem s díky odmítla nejen z úcty ke kuchaři.
V den mé návštěvy této restaurace bylo jen několik málo jídel bezlepkových. Hodně jídel mělo jako přílohu knedlík, nebo se jednalo o zahuštěné omáčky. Měla jsem hlad, který by salát neuspokojil. Tak jsem zhřešila. A opravdu toho nelituji.
Vím, že se nemusím obhajovat. Ale v tomto případě mi to nedá. Na sociálních sítích se na mne snesla vlna kritiky, že takováto jídla do restaurací nepatří. A snad mají lidé, kteří mi to psali, pravdu. Sama tento typ jídel nevyhledávám. Ale buďme k sobě upřímní. Opravdu nikdy nezhřešíte? Opravdu si nikdy nedáte jídlo, u kterého víte, že pro vaše tělo není nejlepší? A v neposlední řadě je nasnadě ptát se, zda je opravdu nutné, aby všechny restaurace podávaly jídlo podle nejnovějších gastronomických trendů a byly jako přes kopírák?