Hlavní obsah
Umění a zábava

Navštivte Museum of Briks, největší soukromou sbírku Lega zapsanou v Guinessově knize rekordů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jana Jirásková Beranová

Museum of Bricks

Už jste někdy navštívili místo, které je uvedené v Guinessově knize rekordů? Pokud ne, nevadí. Dnes vám představím Museum of Bricks, které komise Guinessovy knihy rekordů uznala jako největší soukromou sbírku legendární stavebnice Lego.

Článek

Museum of Bricks najdete v Praze, Kutné Hoře, Špindlerově Mlýně a v Poděbradech. Každé muzeum je jiné. V pražském muzeu si prohlédnete pražské památky, krtečka i modely vzniklé podle filmu Star Wars. Muzeum je rozdělené do 20 expozic, v nichž je k vidění více jak 3 000 unikátních modelů složených z více než 1 000 000 kostiček.

V Kutné Hoře, kde se můžete ubytovat v hotelu plném Lego kostiček, najdete kutnohorské památky, Jokera a nespočet koster. Ve dvou patrech najdete 1 000 unikátních modelů postavených z více než 50 000 kostiček. Součástí muzea v Kutné Hoře je kromě hotelu i fresh bistro, ve kterém si můžete pochutnat na sendvičích, posedět s kostlivcem a i tady se můžete pustit do stavění. Kostičky jsou jak u stolů, tak je součástí bistra i hrací koutek.

Asi už tušíte, že ve Špindlerově Mlýně uvidíte Krakonoše. Kromě Krakonoše je ve Špindlerově Mlýně k vidění dalších 1 000 exponátů. V Poděbradech si prohlédnete památky z Poděbrad a více jak 3 000 dalších modelů.

Prohlídku všech muzeí si můžete zpestřit hledačkou a vědomostním kvízem nebo stavěním vlastního modelu v herně. Herny jsou v Museum of Brick prostorné se spoustou kostiček i stavebních ploch. Na zemi heren jsou koberce, nechybí stolečky a sedačky.

Vstupné do Museum of Bricks začíná na 125,-Kč. Každé muzeum má vstupné v jiné výši, neliší se však více jak o 20,-Kč. Kolik času v muzeu strávíte, je těžké odhadnout. S malými milovníky stavebnice Lego může být výlet do muzea i na celý den.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz