Hlavní obsah
Cestování

Olomouc, město květin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jana Jirásková Beranová

Skleník Flora Olomouc

Olomouc je město květin. Slavnou výstavu Flora Olomouc zná snad každý. Ale věděli jste, že skleníky výstaviště Flora Olomouc jsou mimo měsíce ledna otevřené po celý rok?

Článek

Největší a nejstarší skleník Flora Olomouc je palmový skleník. Za vidění stojí kaktusový, tropický i subtropický skleník. Ve sklenících uvidíte nespočet druhů rostlin, které doplňuje několik exotických zvířat. Za zmínku určitě stojí sympatický krokodýlek, kterého najdete hned za pokladnou i bílý sumec, který bydlí v jednom ze skleníků a moc rád se nechává hledat. Ve sklenících našli domov papoušci, želvy a další exotická zvířata.

Za zajímavými květinami doporučuji vyrazit do botanické zahrady. Vstupné do botanické zahrady je zdarma. Areál botanické zahrady se rozprostírá na ploše asi 7,5 ha v Bezručových sadech na levém břehu Mlýnského potoka. Součástí botanické zahrady je alpinium umístěné na terase pevnostního valu. Zajímavá je smyslová zahrada pro nevidomé a slabozraké návštěvníky. V botanické zahradě najdete mnoho zajímavých zákoutí s přírodou, která dává domov broukům a jinému hmyzu. Nechybí ani jezírko s rybkami, žabkami a lavičkami vybízejícími k relaxaci. Botanická zahrada je otevřena od jara do podzimu.

Přes botanickou zahradu se dá projít do Rozária. Rozárium je ráj pro všechny milovníky růží. Roste jich tu nespočet druhů a v době květu kvetou všemi barvami. Součástí Rozária jsou i bazénky a relaxační zóny. Na místních pevných grilech je možné grilovat. Dřevo na gril je k zakoupení u vstupu do Rozária, kde je možné půjčit si i opékací vidlice. Stejně jako do botanické zahrady, ani do Rozária se vstupné nehradí.

Až budete mít botanickou zahradu, skleníky i Rozárium prohlédnuté, doporučuji zavítat i do Bezručových sadů. Ty bývají také krásně rozkvetlé. Navíc u fontány a hudební ho pavilonu najdete restauraci Fontána, kde se můžete zastavit na něco dobrého. Mají tu dobrou kávu, skvělé limonády a nechybí ani zákusky a zmrzlina ke kávě. Protože se jedná o restauraci, můžete se tu také dobře najíst.

Další tipy na výlety najdete na webu tulacci.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz