Hlavní obsah
Hry

Pražské Museum of bricks vás vtáhnete do světa stavebnic LEGO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jana Jirásková Beranová

Karlův most, Museum of bricks

Není snad nikdo z nás, kdo by neznal stavebnici Lego. Ale věděli jste, že existuje muzeum, kde si můžete prohlédnout modely z Lega a dokonce si tu můžete i s Legem pohrát?

Článek

Museum of bricks najdete na pražské Národní třídě. Není ničím nápadné. Snad jen brána z lega vás upozorní, že jste v cíli. Velkolepá brána z lega vás zavede do prodejny stavebnic Lego, která je součástí Museum od bricks. Zakoupíte si tu vstupenku a můžete vyrazit na návštěvu muzea.

Museum of bricks se rozkládá ve dvou podlažích. Každé podlaží má své téma. Pražské Museum of bricks je zaměřené na pražské památky. K vidění je tu jak Karlův most, který je opravdu povedený a i jeho pozadí je vyvedené do posledních detailů, tak i například Národní muzeum a fotbalový stadion pražské Sparty.

Další speciální expozicí, která je k vidění pouze v tomto muzeu, je expozice zaměřená na Star Wars. V této části expozice si všimněte Darth Vadera. Není velký, ale zaujme na první pohled. K vidění jsou tu i vesmírné lodě a mnoho dalších modelů.

Kromě speciálních expozic, které jsou v každé pobočce Museum of bricks jiné, si v každém muzeu můžete prohlédnout modely z různých řad této populární stavebnice. Některé modely jsou statické, jiné si můžete spustit. Z pohyblivých stavebnic mne nejvíce zaujaly modely s vláčky, které dodávají modelům jiný rozměr. Ze statických modelů bych ráda zmínila legendárního krtečka.

Museum of bricks si pro své návštěvníky připravilo i hry, které vás muzeem provedou. Díky nim si všimnete i stavebnic a detailů, které byste jinak mohli minout. Tyto hry jsou k dispozici zdarma. K zapůjčení jsou i obyčejné tužky.

Co se mi v muzeu moc líbilo je, že kromě známých stavebnic jsou k vidění i stavebnice méně známé a nechybí ani vývoj stavebnic Lego, od jejího počátku až do současnosti.

V Museum of bricks si přijde na své jak malý návštěvník, tak i návštěvník dospělý. Nejen malé děti si tu na několika místech budou moci se stavebnicemi pohrát, dospělí se vrátí do dětství.

Za mne návštěva Museum of brickcs stojí za to. Vstupenky koupíte jak na místě, tak i on-line. Kolik času v muzeu strávíte nedokážu odhadnout, ale podle zkušenosti a reakcí dalších návštěvníků v muzeu minimálně hodinu pobudete.

Rádi byste navštívili Museum of bricks a máte to do Prahy daleko? Nevadí. Museum of bricks kromě Prahy najdete i v Poděbradech, Špindlerově Mlýně a Kutné Hoře. V Kutné Hoře se můžete i ubytovat ve stylovém hotelu plném kostiček legendární stavebnice Lego.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz