Hlavní obsah
Umění a zábava

Světoznámá umělkyně Míla Fürstová má výstavu v Praze. Už ale jen pár dní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jana Jirásková Beranová

Výstava Míly Fürstové Karel Hynek Mácha - Máj

Míla Fürstová je mezinárodně uznávaná česká umělkyně působící ve Velké Británii. Nyní si můžete její díla prohlédnout v pražské galerii Miro. Na návštěvu výstavy je nejvyšší čas. Díla této umělkyně budou k vidění pouze do 19. listopadu 2023.

Článek

Práce umělkyně Míly Fürstové jsou nedílnou součástí soukromých a veřejných sbírek, mimo jiné i umělecké kolekce královny Alžběty II. a V&A Museum v Londýně. Do podvědomí široké veřejnosti se tato umělkyně dostala vytvořením obalu hudebního alba Ghost Stories britské skupiny Coldplay v roce 2014. V roce 2015 navrhla obálky k britské verzi celosvětově prodávané knižní sérii The Mortal Instruments (v České republice známé pod názvem Nástroje smrti) od Cassandry Clare. V roce 2018 byly prodávány lahve minerální vody Mattoni s etiketami navrženými Mílou Fürstovou.

Výstava Míly Fürstové v galerii Miro je inspirované básní Máj od Karla Hynka Máchy. K vidění je 21 originálních děl, které vznikly kombinací několika technik. Většina děl vznikla technikou leptu, koláže a akvarelu.

Díla jsou moc pěkná a zaujmou na první pohled. Nádherné barvy, kontrast výrazných barev na černém pozadí v prostorách s bohatou historií stojí za vidění. V expozici nechybí ani díla bez tmavého pozadí sázící na kontrast. Tato díla jsou malovaná teplými barvami a jsou balzámem na duši.

Galerii Miro najdete v Praze u kaple sv. Rocha, kterou najdete u areálu kláštera premonstrátů na Strahově. Galerie je snadno dostupná MHD, parkování je tu pouze pro odvážné. Jet do galerie Miro autem by navíc byla velká škoda. Ke vstupence dostanete skleničku dobrého vína, které si můžete vychutnat při prohlídce expozice. K dispozici jsou i stolky, u kterých si můžete nejen vychutnávat víno, ale i prohlédnout expozici v soukromí a z blízka.

Nezapomeňte. Výstava Karel Hynek Mácha - Máj od Míly Fürstové je k vidění pouze do 19. listopadu 2023. Vstupné na výstavu činí 100,-Kč.

Zdroj: galerie Miro

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz