Hlavní obsah
Cestování

Tajemný příběh z Budějovic zabaví celou rodinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Canva

Ilustrační fotografie

Vydejte se po stopách Přemysla Otakara II. a odhalte tajemství ztracených mincí. To je téma hry, která vám představí České Budějovice tak, jak je neznáte.

Článek

Exitovka Tajemný příběh z Budějovic je venkovní úniková hra plná šifer a hlavolamů. Střídají se hlavolamy logické a pozorovací. Co se mi na hře moc líbilo je to, že mne provedla historickým centrem Českých Budějovic a zároveň mi ukázala místa, o kterých si troufnu říci, že je zná jen hrstka místních.

Úkolem hry je najít ztracené mince. Abyste je našli, projdete se historickým centrem Českých Budějovic. Exitovka vám ukáže zajímavá místa a seznámí vás s jejich historií a mnohdy i pověstí. Pověsti, které vám hra odvypráví, jsou opravdu moc zajímavé. Některé vám poví příběhy z míst, která jsou v Českých Budějovicích stále k vidění, ale mapy o nich nemají ani ponětí. Marně byste tak plánovali výlet na místo za touto pověstí. Bez nápověd této hry byste ho jen těžko našli.

Šifry, které cestou luštíte, jsou jak pozorovací, tak logické. Tahle hra má šifry trošku náročnější. Zašifrované jsou i šifry samotné. V případě, že byste si nevěděli rady, nic se neděje. Součástí hry jsou nápovědy a můžete se nechat i podat a řešení se vám ukáže.

Pozorovací šifry, ty se v téhle exitovce povedly. Nejenže hledáte malé místo, které jste již několikrát překročili a s největší pravděpodobností jste si ho ani nevšimli, ale hledáte i úzké uličky, které si jsou mnohdy hodně podobné. Při hraní této hry je opravdu třeba mít oči na stopkách a všímat si detailů. To vám při hře hodně pomůže. Kdy, to vám ovšem neprozradím.

Co se mi na tomto okruhu také hodně líbilo, je, že se nikam neškrábete a ani prudce neklesáte. Terén je nenáročný, okruh je tak možné projet i s kočárkem. Celý Tajemný příběh je moc hezky zpracován, čímž zaujme jak dospělé, tak děti. Šifry pro nejmenší nejsou, ale při hledačkách se jim určitě dařit bude. Tahle hra je vhodná pro celou rodinu a, kdo ví, třeba trhnete i rekord. Laťka je tu nasazená hodně vysoko, ale trumfnout se určitě dá.

Další tipy na výlety a recenze najdete na webu tulacci.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz