Hlavní obsah
Cestování

Venkovní poznávací hra Husitský Tábor zabaví celou rodinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jana Jirásková Beranová

Žižkovo náměstí, Tábor

Vydejte se po stopách husitů v historickém centru Tábora a pomozte chudému Jankovi najít jeho ztraceného kamaráda. Hledání nebudete mít vůbec snadné, ale stojí za to.

Článek

Venkovní úniková hra Husitský Tábor vás provede historickým centrem Tábora. Hra začíná u vodopádu pod Jordánem, ke kterému je díky rekonstrukci hráze výzva se vůbec dostat. Ale nenechte se odradit. Od vodopádu je to jen kousek do historického centra Tábora, který za návštěvu rozhodně stojí.

Exitovka Husitský Tábor vás provede městem tak, jak ho zná jen pár místních. Ukáže vám místa, na která byste si sami výlet asi nenaplánovali. Dozvíte se mnoho zajímavých informací jak o místech samotných, tak o husitech, Janu Žižkovi a jeho bitvách i o době, ve které se hra odehrává.

Trasa hry není dlouhá, zato je pořádně zamotaná. Šifry, díky kterým se posouváte na trase hry dál, jsou jak logické, tak pozorovací. Vím, pozorovací šifry se zdají být jednoduché. Ale zkuste si ve městě husitů najít ten správný kalich. A to nemluvím ani o tajemných uličkách, kterými je historické centrum Tábora protkané. Kdo však má oči na stopkách, s pozorovacími šiframi si snadno poradí.

Logické šifry, to už je jiná liga. Některé jsou tak snadné, že se až zdá, že postup není řešením. Ale zdání klame. Exitovka Husitský Tábor je tu proto, abyste se bavili a ne proto, abyste si udělali na mozku uzel. I proto v této hře najdete množství hádanek, které nejsou náročné, i když přijít na klíč chvilku trvá. Myslím si, že v tomto případě mi dáte zapravdu hlavně na Žižkově náměstí.

Venkovní úniková hra Husitský Tábor je jednou z nejpovedenějších únikových her, které jsem vyzkoušela. Vede krásnými místy, na která mnoho turistů nezavítá. Šifry jsou propracované. Co hodně oceňuji je to, že exitovky mají tutoriál, který vám princip hry přiblíží. Když si stáhnete aplikaci, je tutoriál její součástí. Můžete si vyzkoušet, jak hry fungují a pak si vybrat hru, která se vám líbí.

Od exitovek jsem vyzkoušela více her a všechny se mi moc líbily. Vedly mne historickými centry měst a vyprávěly zajímavé příběhy. Trasy her nejsou dlouhé, zato jsou pořádně zamotané. Nejsou kruhové, ale začátky a konce nejsou daleko. Navíc nechybí ani nápovědy, které napoví, ale moc neprozradí. Samozřejmě je i možnost šifru odhalit. Ale to jsem naštěstí nikdy nepotřebovala.

Další tipy na výlety a recenze najdete na webu tulacci.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz