Hlavní obsah
Cestování

Vimperk, pošumavské město, kde na vás historie dýchne na každém kroku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jana Jirásková Beranová

nám. Svobody, Vimperk

Vimperk je historické město v Jihočeském kraji. Město patrně vzniklo na Zlaté stezce, po které se do Čech dopravovala sůl. Ve Vimperku najdeme zámek, gotický kostel, zajímavé svažité náměstí s městskou věží a zachovalé části městských hradeb.

Článek

Vimperk je menší město na úpatí Šumavy, které ukrývá mnoho krásných míst. Katastrální území obce je rozlehlé a každý si tu najde to své. V nádherné pošumavské přírodě v blízkosti Vimperku můžeme zdolávat vrcholy, objevovat studánky a nechybí ani několik naučných stezek.

Město samotné je protkané historickými památkami. Za vidění stojí zámek, v jehož blízkosti můžeme obdivovat městské hradby a několik bašt. V podzámčí se můžeme vydat klikatícími uličkami na blind, neznámo kam. Jen tak si prohlédneme zajímavá zákoutí, o kterých většina turistů nemá ani tušení.

Mnozí si myslí, že na prohlídku Vimperku stačí den či dva. Sama jsem názoru, že kdo chce Vimperk poznat se vším všudy, měl by se tu zdržet déle. Jen tak bude mít příležitost navštívit město i nádhernou okolní přírodu. Jen tak se bude moci pokochat nádhernými výhledy a užít si tajemná zákoutí, kterých je ve Vimperku hned několik.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz