Článek
Protože se tato restaurace prezentuje jako restaurace s vyšší gastronomií, první, co vás napadne, je udělat si rezervaci předem. To naštěstí není problém a snad ani zapotřebí, ale jistota je jistota.
Jídlo, které v této restauraci připravují, je vynikající. Netradiční kombinace masa, příloh a omáček na první pohled nemusí návštěvníky potěšit, ale jakmile se do jídla pustíte, budete překvapeni. Já jsem ochutnala trhané maso z vepřové krkovice zabalené v zelném listu s omáčkou z kefíru a místo smaženého škubánku jsem si dala pečené brambory. Jídlo původně lepkové pro mne kuchař připravil bezlepkové, za což má mé velké díky.
Jídlo bylo vynikající. Maso bylo skvěle připravené, jen se rozplývalo na jazyku. Pečené brambory byly dobré a také jim nebylo co vytknout. Po jídle jsem neodolala dezertu a musela jsem ochutnat Créme brullée s mákem, které bylo také fantastické. Co se jídla týká, i doprovod byl spokojen a shodli jsme se, že lepší jídlo jsme už dlouho nejedli.
Slabinou této restaurace je obsluha. Byť nás servírka usazovala, nabídnout pití a podat jídelní lístek nám přišla přibližně po pěti minutách. Kdyby byla restaurace plná, tak bych to snad i chápala. Ale v době naší návštěvy bylo v restauraci jen pár lidí. V tomto případě proto rychlost obsluhy nechápu. Pro objednávku nápojů si přišla po dalších několika minutách a odešla tak rychle, že jsme si nestihli objednat jídlo, na které se nás samozřejmě ani nezeptala, zda máme vybrané. Až když přinesla pití, dovolila nám si jídlo objednat.
Kuchař, který kouzlil fantastickou večeři, nelenil. Jídlo měl během pár minut hotové. Byl rychlejší než servírka, u které jsme si chtěli objednat nápoje. A to jeho práce nebyla tak jednoduchá, jako práce servírky. Po jídle jsme si chtěli dát dezert, ale jídelní lístek jsme si museli vyžádat. Dezert nám samozřejmě nabídnut obsluhou nebyl.
Nakonec, když jsme chtěli platit, přišel k nám namyšlený číšník a tvářil se, jako by jím odvedená práce byla dokonalá. Jak si to mohl dovolit, je mi dodnes záhadou. To, co se servírkou předvedli, nebylo hodno ani jednoprocentního spropitného. Zato práce kuchaře za ocenění stála.
Návštěva restaurace Chapell je opravdový zážitek. Jídlo stojí za hřích a cenám naprosto odpovídá. Byť není nejlevnější, to, co na talíři dostanete, za ty peníze stojí. Bohužel, obsluha má opravdu velké rezervy. Pokud se chce tvářit tak, jak se tváří, měla by zajít do restaurace, kde jí naučí pracovat tak, jak je hodno této restaurace. Pokud se toto nestane, měla by mezi zákazníky chodit s pokorou. Chápu, že je hrdá na místo, ve kterém pracuje. Ale celá restaurace stojí momentálně jen a pouze na práci kuchaře. To by si měla uvědomit.
Rádi poznáváte nová místa a zároveň oceníte tipy, kde se můžete dobře najíst a ubytovat? Pokud ano, sledujte můj profil. Najdete na něm nejen tipy na výlety, ale i recenze z kaváren, restaurací i hotelů napříč Českou republikou.