Hlavní obsah
Cestování

Werichova vila překvapí interaktivní expozicí o Janu Werichovi i přítomností Golema ve sklepení

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jana Jirásková Beranová

Maskérna ve Werichově vile

Werichovu vilu najdete na pražské Kampě. Navštívit v ní můžete expozici vztahující se k Janu Werichovi i luxusní kavárnu.

Článek

Expozice o Janu Werichovi vás provede domem, ve kterém tento slavný umělec žil. Expozice je interaktivní a mnoho exponátů můžete vyzkoušet na vlastní kůži. Abyste zjistili, jaké exponáty jsou interaktivní, je třeba si zapůjčit průvodce. Expozice není nějak popsaná a bez průvodce se nic moc zajímavého nedozvíte.

Ve Werichově vile nechybí zařízený obývací pokoj, maskérna i plná spíž. Zahrát si tu můžete na klavír, můžete se pokusit spárovat pohádky, ve kterých Jan Werich hrál. Expozice je moc pěkná a za vidění stojí.

Součástí Werichovy vily je sklepení, ve kterém se ukrývá samotný Golem. Tato expozice je malá, kromě Golema v nepříliš dobrém stavu tu můžete zhlédnout jednu z nejznámějších pověstí o Golemovi. Ve vedlejší místnosti se pak můžete seznámit s Kampou. Do sklepení se hradí vstupné zvlášť.

Luxusní kavárna svádí k návštěvě. V nabídce najdete skvělé dortíky, které jen tak neochutnáte. Ceny dortíků jsou také luxusní. Za kávu s dortíkem tu necháte více jak 300,-Kč. Tuto kavárnu si lidé povětšinou chválí. Dortíkům ostatně není co vytknout. Ale personál je o dost slabší. Nemá problém pomlouvat hosty, sázet se, zda budou chtít slevu nebo zda budou mít vůbec na zaplacení. To jako host opravdu slyšet nechcete. Navíc není možné, alespoň podle slov personálu, vytvořit si dopředu rezervaci, případně nechat si rezervovat stůl s tím, že například za hodinu přijdete, když si chcete prohlédnout muzeum. Může se vám tak stát, že vás v kavárně neusadí, a to i přesto, že se stala šatnou pro návštěvníky muzea a je v ní poloprázdno. Je však pravda, že pokud si jednou frontu do kavárny vystojíte a oblečení si v ní odložíte, můžete jít na prohlídku muzea a zároveň jste návštěvníkem kavárny. Jak ohleduplné k ostatním.

Ve Werichově vile jsem byla dvakrát a nikdy nebyl můj zážitek pozitivní. Obvykle nedávám místům, která mne zklamou, druhou šanci. Jenže když jsem publikovala první recenzi, z návštěvy na Instagramu přišly mi zprávy, že tak, jak píšu, to v kavárně obvykle nechodí. Že to musela být výjimka a ať dám kavárně druhou šanci. Stálo mne to nemálo peněz, ale druhou šanci jsem kavárně přesto dala. Zážitek jsem si odnesla ještě horší než při první návštěvě. Nyní už vím, že se do této kavárny nevrátím. Nenavštěvuji místa, kde si zákazníků neváží. V blízkosti Werichovy vily je mnoho míst, kde vám uvaří skvělou kávu. Najdou se tu i jiné vyhlášené kavárny s luxusními dortíky. Navíc za podobné, mnohdy lepší, ceny, než za jaké si dáte kávu s dortíkem ve Werichově vile.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz