Hlavní obsah
Jídlo a pití

Z návštěvy chváleného brněnského steakhousu mám smíšené pocity. Ale Carpaccio z klokana za to stálo

Foto: Jana Jirásková Beranová

Jídlo v American Bureger restaurant v Brně

Navštívit americkou restauraci bývá zážitek. Obzvlášť, když má restaurace samá kladná hodnocení. Jenže se vám také může stát, že za několik stovek pořídíte jídlo kvality nevalné, jako se to stalo mne.

Článek

Steakhousy jsou mým třetím domovem. Jsou to místa, kde mám jistotu, že se najím. Než steakhouse navštívím, snažím se, abych o něm nevěděla zhola nic. Tím si totiž zvyšuji šanci, že nebudu zklamaná. Stejný postup jsem zvolila i v Brně, když jsem se vydala do restaurace Buffalo American Steakhouse. A dobře jsem udělala.

Byť jsem steakhouse navštívila ve večerních hodinách, do zavření kuchyně bylo stále daleko. Z velmi zajímavého jídelního lístku jsem si vybrala klokaní Carpaccio a Beef Poutin Fries and Cheddar, což je trhané hovězí maso s belgickými hranolkami a cheddarem. Maminka si objednala American burger.

Jíst klokana mi přišlo značně morbidní. Co si budeme říkat, klokan je sympaťák, ale zároveň je chovaný pro jídlo, stejně jako kráva či vepř. S prvním soustem mi už bylo jedno, jak má večeře v kožichu vypadala. Měla jsem hlad a jídlo vypadalo skvěle. Maso bylo nakrájené na tenké plátky a zakápnuté dresinkem, který chutnal fantasticky. Nechyběl parmezán a rukola, kterou sice nemám ráda, ale ve spojení tohoto jemného masa a výrazného sýru celý předkrm skvěle doplnila.

Ne, že bychom se s maminkou s předkrmem nějak moc páraly, ale i přesto to nebylo nic platné. Sotva nám předkrm přinesli, už se pod ohřívacími světly objevily dva talíře, které odpovídaly naší objednávce. Doufala jsem, že někdo v restauraci si objednal totéž, jako my. Ale nemohla jsem být od pravdy dále.

Pod světly opravdu bylo naše jídlo. Takže mezitím co jsme s maminkou jedly předkrm, se naše jídlo sušilo. Nakonec nám na stole přistálo ještě dříve, než jsme předkrm dojedly. Já jsem měla hranolky chladné a bahnivé, maso pod žárovkou ztratilo tu správnou strukturu, kterou by mít mělo. Maminčin burger nedopadl o moc lépe. Tekutiny se nasákly do housky a ta se při jídle okamžitě rozpadla.

Chvilku jsem zvažovala, že jídlo vrátím, ale nakonec jsem si to rozmyslela. Nerada jídlem plýtvám a navíc se stále dalo označit jako dobré, jen s hyperluxusní cenou. Vím, že kdyby jídlo přinesli ve správné chvíli a nesušili by ho pod lampou, odnesla bych si nezapomenutelný gastronomický zážitek. Takhle jsem si odnesla zjištění, že tento steakhouse je sice fajn, ale příště půjdu na kopeček, kde sice nedělají steaky z krokodýla ani Carpaccio z klokana, ale chovají se k jídlu tak, jak si zaslouží.

Dát si trhané maso byla skvělá volba. Při představě, že se mi pod lampou dohřívá steak za několik set korun, tak je mi mdlo. Kdybych byla steakem z krokodýla uvažovala bych, že obsluhu a kuchaře kousnu. Takhle to odnesly jen hranolky, ze kterých se stala kaše v obalu, a maso ztratilo na kvalitě.

Ale i přesto, že obsluha a kuchyně značně selhala, nemohu říct, že tato restaurace za návštěvu nestojí. Ba naopak. Myslím si, že kdo chce ochutnat netradiční steak, bude tu při troše štěstí spokojen. Stačí jen nedávat si předkrm. Ceny tu jsou pro dané jídlo obvyklé, interiér restaurace je příjemný. Opravdu se mi chce věřit, že jsem prostě jen měla smůlu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz