Hlavní obsah
Cestování

Z rozhledny Na Kupě je vidět na Temelín i do nádherné jihočeské přírody

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jana Jirásková Beranová

Rozhledna Na Kupě

Rozhlednu Na Kupě najdeme kousek za obcí Jestřebice v okrese Písek v jižních Čechách. Rozhledna je vysoká 10 metrů a je volně přístupná návštěvníkům.

Článek

Byť by rozhledna potřebovala malou renovaci, stále stojí za návštěvu. Rozhledna je snadno přístupná a dojet k ní se dá jak na koloběžce či s kočárkem, tak i autem. Pod rozhlednou najdeme i malý altán vybízející k odpočinku.

Čtyřpatrová rozhledna Na Kupě je dřevěná a otevřena byla v roce 2009. Vyhlídková plošina se nachází ve čtvrtém patře ve výšce 10 metrů. Z rozhledny je krásný výhled na Táborsko, Českou Sibiř, Písecké a Protivínské hory a při dobré viditelnosti můžete vidět až na Kleť v Blanském lese.

Jedinou nevýhodou této rozhledny je, že v docházkové vzdálenosti nejsou zajímavé turistické cíle. Snad jen díky tomu není příliš známá a chodí k ní převážně místní. To má samozřejmě i něco málo do sebe. S nejvyšší pravděpodobností budete mít rozhlednu sami pro sebe.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz