Hlavní obsah
Jídlo a pití

Za zvěřinou ze šumavských hvozdů do stylové šumavské restaurace

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jana Jirásková Beranová

Ilustrační obrázek, bažantí prsa

Prvotřídních zvěřinových restaurací je jako šafránu. Jednu takovou najdete v šumavských hvozdech v obci Hamry. Pochutnat si tu můžete na bažantovi i vysoké ze šumavské honitby.

Článek

Sama patřím mezi lidi, kteří by si zvěřinu v restauraci neobjednali. Zvěřina, jako taková je totiž specifická na svou přípravu i uskladnění. Do výkupu navíc nejdou vždy jen pěkné kusy zvěře a na stole se nám může objevit cosi, co opravdu jíst nechceme. Samozřejmě i u mne existují výjimky. Jednou z těchto výjimek, kde si sama na zvěřině ráda pochutnám, je restaurace hotelu Kollerhof, ve které podávají zvěřinu z okolní honitby. A na jídle je to znát.

Nejenom že v restauraci hotelu Kollerhof víte, odkud zvěřina pochází. V této restauraci navíc vaří kuchaři, kteří vařit opravdu umí. Zpracování zvěřiny, a samozřejmě i příprava jiných jídel, je tu na vysoké úrovni. Zvěřina je čerstvá, ale zároveň než se nám na stůl dostane, je jí dán čas, který potřebuje.

Sama jsem si v restauraci hotelu Kollerhof pochutnala jak na bažantovi, který neměl konkurenci, tak i na běžných jídlech kterými byl candát, vepřová panenka, grilovaný pstruh, César salát, kachní stehno, svíčková na smetaně a kuřecí plátek. Ochutnala jsem vše, co jsem mohla a vždy jsem byla spokojená. Jen jelena jsem neochutnala, což mne trošku mrzí, ale věřím, že příště mi to vyjde.

V restauraci hotelu Kollerhof vaří kuchař, který rozhodně ví, co dělá. Jídla má chutná, správně dochucená. Porce jsou akorát velké, aby se každý zasytil. Oceňuji, že je možné jídla v případě potřeby upravit, takže lidé, kteří nemohou například lepek, se v této restauraci i přes svou nesnášenlivost dobře nají. Personál je tu rychlý a snaží se hostům vyjít vstříc. Co se cen týká, jsou obvyklé pro lokalitu a kvalitu podávaných jídel.

V nabídce restaurace nechybí domácí limonády, které jsou připravované z čerstvého ovoce. Například malinovku vám připraví z malin a ne ze šťávy nebo malinového sirupu. Z piva je v nabídce pivo české i německé a to samé platí o limonádách.

Interiér restaurace odkazuje na mysliveckou tradici a je radost v něm posedět. V teplých dnech ale určitě oceníte spíše venkovní sezení, přičemž vybírat můžete z balkonu a několika zahrádek. Kolem restaurace navíc vede cyklostezka, takže restauraci snadno najdete. A pokud jedete na elektrokole, můžete se tu i dobít.

Protože je restaurace dog friendly i family friendly, mohu jí doporučit všem, kteří jedou či jdou kolem. O všechny tu bude dobře postaráno. A pokud se vám z restaurace nebude chtít odcházet, nevadí. Nad restaurací je hotel a o pár kroků dál penzion. Zůstat tu proto můžete tak dlouho, jak jen chcete.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz