Hlavní obsah
Cestování

Žižkovský vysílač: Býval to super výlet. Ale časy se mění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jana Jirásková Beranová

Výhled z Žižkovského vysílače

Žižkovský vysílač je se svou výškou 216 metrů nejvyšší stavbou v Praze. Pohled na Prahu je opravdu pěkný, ale …

Článek

Není to mnoho let zpátky, kdy byl výlet na Žižkovský vysílač zážitek pro celou rodinu. Výhled z věže byl nádherný. A když se rozsvěcela Praha, býval to nezapomenutelný zážitek. Vstupné na vysílač nikdy nebylo nízké, ale za ty peníze si člověk výlet užil. Ale dnes?

Vstupné do observatoře dospělého stojí 300,-Kč, dítě od 3 do 14 let 190,-Kč, studenta 230,-Kč a rodinu o max. 2 dospělých a 3 dětech do 14 let 640,-Kč. A co si za toto vstupné odnesete? Zážitek z výhledu skoro žádný. Skla jsou nečistá, což pohled značně kazí. Propagovaná závěsná křesílka jsou povětšinou rozbitá a upatlaná od všeho možného. Posadit se do nich může jen nejotrlejší návštěvník. Rozhlédnout se do okolí můžete dalekohledy. Za jejich použití se již neplatí. Pro všechny, kteří nejsou dost vysocí, jsou k dispozici stoličky.

Součástí Žižkovského vysílače je i restaurace a šestihvězdičkový hotel. Restaurace k návštěvě svádí, má skvělá doporučení. Sama jsem jí navštívit chtěla, ale po zážitku z vyhlídkové plošiny mne chuť na jídlo přešla.

Značně zklamaná jsem se s Žižkovskou věží rozloučila. Na mé na shledanou mi obsluha na recepci odpověděla nazdar. To bylo asi to poslední, co mne přesvědčilo o tom, že Žižkovská věž už je opravdu jen pro turisty, u kterých se počítá, že se sem nevrátí.

Další tipy na výlety najdete na webu tulacci.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz