Hlavní obsah
Zdraví

Únava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potýkáte se s únavou, stále se necítíte dobře a nevíte co s tím dělat ?

Článek

Každý den jste pod vlivem mnoha živlů a mnoho měsíců se potýkáte s něčím s čím si nevíte rady.

Ráno máte mnoho plánů, svaly však potřebují mít sílu zvládnout vše co jste si naplánovali, ale ráno jste tak unavení, že nejste schopni.

Veškerá vaše energie se soustředí na základní a potřebnou práci se postarat o své tělo a vše další odkládáte. Přidává se k tomu psychika a pocit bezmocnosti.

Tento syndrom je běžný pro starší generace s přirozeným úbytkem sil, ale potýká se tím nyní už i mladší generace.

Můžeme k tomu přisoudit k těm běžným a lehčím mnoho zánětů, infekcí, únavový syndrom z přepracování, dlouhodobé deprese, špatné studijní výsledky, nevhodný životní styl, těžké kovy v těle, otrava organismu, ale je za tím především dlouhodobý stres, strach, děsy a úzkosti, i postcovidové stavy, kdy vaše střeva a játra jsou zasažena až natolik, že nemáte chuť něco dělat a tvořit. Tělo si pak sráží nestrávenou potravu a zadržuje ji v těle, místo toho, aby potravinu zpracovalo a vytvořilo si z ní esenci pro životní sílu a tráveninu vyloučilo. Což má za následek zvýšené množství prvoků, parazitů, červů a bakterií v těle. Lidé, kteří mají zasažena játra mají problémy s pohybovým aparátem, jsou často nevyrovnaní a neklidní, často se tam projevuje agresivita a to co dělali rádi už nechtějí dělat.

Všechny životní procesy jsou důležité k znovu obnovení sil. Důležité je, aby naše funkce byly dokonalé, vzájemně propojené a byly harmonické ve správném pořadí.

V našem životě je důležité, aby náš život pokračoval, měl směr a cíl. Naše paměť ví co má dělat a pamatuje si postupy, pokud není přerušen nějaký tok. Náš mozek pak má problém zajistit v životě nápravu, a v tu chvíli se obracíte k lékaři. Pokud máte cíl svůj život udržet při životě, buďte na svůj život hrdí, protože váš život jste právě vy a jen právě vy jste ti co mohou ovlivnit svůj život.

Všichni jste schopni žít svůj vlastní život a podle svého života žijete a rozhodujete o svém životě. Podle svých schopností dokážete řešit a ovlivňovat jak budete žít svůj život.

Pokud trpíte únavou váš život je narušený a potřebujete získat energii bez které se neuzdravíte.

První co udělejte si věřte.

Nezapomeňte spát ve vyvětraných místnostech.

Choďte do přírody, tělo potřebuje se okysličovat a v rámci možností se hýbejte, protože jinak se vám oslabí svaly, které jsou vaší pákou a díky návaznosti na sebe se přirozeným způsobem očišťují.

Důležitá je také čerstvá strava, která by měla být uzpůsobená podle vašich zdravotních problémů, podle období a vašich potřeb.

Základem stravy je pravidelná strava a dostatek tekutin.

Ráno je vhodné pít vlažnou vodu s červenou řepou a hřebíčkem, protože tělo je po noci zahřáté a nemá mít hned po ránu teplotní šoky. Tělo se po ránu očišťuje a vyprazdňuje. Jsou vhodné kaše s ovocem a ořechy nebo chléb se semínky, ořechy, sýrem, šunkou a zeleninou. Tělo potřebuje nabírat sílu na den.

Před obědem je vhodné doplnit trávicí enzymy u lidí, kteří mají horší stav jater a těžko vstřebávají. Nejsou schopni po jídle vstřebávat například tuky, cukry a tělo si pak vytváří různá onemocnění. Potřebuje tělo trávicí šťávy, které získáme ovocem jako je papája, ananas, hroznové víno max. 1 hodinu před obědem , když to nestihneme 15 minut po obědě.

Podle zdravotního stavu a období si zvolte oběd.

K svačince zvolte spíše zeleninu a k večeři něco lehčího.

Začíná období jara, kdy jsou vhodné zelené potraviny s vit. C. jako je pažitka, petrželka, řeřicha.

Únavové syndromy je rozsáhlá kapitola od čeho vznikají a až kam se mohou dostat.

Máte-li zájem o pokračování článku a něco by jste rádi věděli napište mi na email pohodinka@seznam.cz a připravím vám postupně další články k danému tématu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Další články autora

Doporučované

Načítám