Hlavní obsah
Cestování

Když příroda překvapí - Jezero Crowley

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Adobe Stock

Když se příroda rozhodne něčím překvapit, tak už to opravdu stojí za to.

Článek

Slečna Tea si s velkým zaujetím prohlíží tyto podivné útvary na břehu jezera Crowley. Jsou to sloupy s válcovitými kameny, které se zdají být naskládané na sebe. Vypadají, jako by je postavily lidské ruce. Jsou velkolepé. Toto tajemné místo však nevytvořili lidé, vytvořila ho sama příroda. Vědci se domnívají, že sloupy vznikly před tisíci lety vulkanickou explozí, díky které minerály právě takto ztuhly a tisíc let odolávaly erozi.

Foto: Adobe Stock

Jezero Crowley

Tea chvíli přemýšlí a potom odpoví: „Ono je to jedno jak sloupy vznikly, je to docela úžasné místo k prozkoumání. A také hned začala chodit dovnitř a ven ze sloupů a malých jeskyní, které jsou za nimi. Potom se vydala nahoru a dolů po pláži, protože zde jsou ještě další místa se sloupci.

Foto: Adobe Stock

Jezero Crowley

Kolem těchto sloupů projíždí mnoho lidí po dálnici US-395 a jen málo z nich zažije tohle příjemné dobrodružství. I když není úplně snadné se sem dostat, přesto je to odměna pro každého, kdo z dálnice odbočí a vydá se k jezeru.

Je však nutné mít na paměti, že hladina vody může být velmi vysoká a že přístup není vždy možný kvůli vysoké vodě. Navíc to bez pohonu všech kol půjde dost těžko. Můžete se vydat pěšky, ale je to 2 míle v každém směru po polní cestě.

Foto: Adobe Stock

Jezero Crowley

Když je však vše na vaší straně, zjistili jste si i stav vody a vydáte se ke sloupům, tak musíte poblíž Rock Creek dávat pozor na odbočku z dálnice 395 na jednu stranu Crowley Lake Drive, Rock Creek Lake 9 a na druhou Owens Gorge.

Foto: Adobe Stock

Jezero Vrowley

Ale už je čas vydat se za další nevšední podívanou. I v tomto případě to bude stát za to. Příroda je totiž nevyzpytatelná, a svět je plný překvapení.

Kde se nachází: východní strana jezera Crowley Lake Columns, Kalifornie, USA

Souřadnice: 37°36'34.6"N 118°43'12.8"W

GPS: 37.609611, -118.720222

Cesta na mapě AllTrails

https://www.alltrails.com/explore/map/crowley-lake-columns-d91caca

Tvůrce mapy je Jakub Štěpánek, filmový přípravář

Zdroj informací: vlastní autorská tvorba https://www.bluepoint.tv/kdyz-priroda-prekvapi/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz