Hlavní obsah
Cestování

Když příroda překvapí - Modrý Kaňon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Adobe Stock

Když se příroda rozhodne něčím překvapit, tak už to opravdu stojí za to.

Článek

Slečna Tea se spokojeně rozhlíží po Modrém kaňonu, i když nechápe,c proč se mu říká modrý. To však ničemu nevadí, protože barevnost kaňonu je okouzlující. Většina útvarů se vyskytuje v načervenalých barvách které se mísí s bílou mnoha způsoby od ostrých, lineárních hranic mezi plnými skvrnami obou barev přes tenké červené proužky a vzory v jinak bílých skalách a všechny kombinace naopak; malé množství bílé v tmavě červených skalách. Obzvláště nápadné jsou jemné bílé znaky v některých velkých, zaoblených načervenalých balvanech.

Foto: Adobe Stock

Modrý kaňon

Protože zná Jakub dobře svou dceru, tak věděl, že jí stále vrtá hlavou, proč se to zde jmenuje Blue Canyon, tak jí odpověděl dříve, než se zeptala. Jižní část kaňonu vede spíše nevýraznými badlands obsahujícími skvrny namodralé hlíny a rozptýlené nevýrazné skupiny skalních útvarů. Tuto oblast navštívili příchozí osadníci nejdříve a nazvali ji Blue Canyon. Až mnohem později objevili také její severní část. To už ale byl název Blue Canyon oficiálním názvem.

Foto: Adobe Stock

Modrý kaňon

Slečna Tea pokývala hlavou, usmála se, a protože se vysvětlil ten pro ni nepochopitelný název, tak šla vesele dál prozkoumávat onen „modrý“ nemodrý zázrak.

Někteří lidé si myslí, že již viděli všechno a nic už je nemůže překvapit. Přestože Jakub a slečna Tea procestovali velký kus světa, nebo možná právě proto, očekávají nějaké překvapení každý den. Jestliže se cestováním něco naučili, pak to, že svět je plný překvapení a neznámo na ně vždy číhá hned za rohem. Blue Canyon je místem, které vám dokáže takřka vyrazit dech a vaši představivost rozeběhne na plné obrátky.

Foto: Adobe Stock

Modrý kaňon

Ale už je čas vydat se za další nevšední podívanou. I v tomto případě to bude stát za to. Příroda je totiž nevyzpytatelná, a svět je plný překvapení.

Kde se nachází: Arizona, USA

Souřadnice: 36°09'57.6"N 110°52'58.8"W

GPS: 36.166000, -110.883000

Cesta na mapě AllTrails

https://www.alltrails.com/explore/map/blue-canyon-d045c59

Tvůrce mapy je Jakub Štěpánek, filmový přípravář

Zdroj informací: vlastní autorská tvorba https://www.bluepoint.tv/kdyz-priroda-prekvapi/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz