Hlavní obsah
Cestování

Nejmalebnější lidská sídla - Ubrique

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: iStock

Na světě jsou místa tak malebná, až je těžké uvěřit, že opravdu existují, že jsou skutečná.

Článek

Tea se s potěšením prochází zářivě bílými ulicemi vesnice Ubrique, aby posléze zjistila, že čistou bílou barvou září vlastně celá tato vesnice. A není divu, vždyť Ubrique je největší z bílých městeček neboli Pueblos Blancos. Jeho poloha na úpatí pohoří Sierra de Ubrique je unikátní. Ve stínu hor tak jeho bílá barva o to více vyniká. Vesnice má představovat nejen symbolickou čistotu, ale i tu praktickou. Domy mají fasády natřené bílým vápnem proto, aby odrážely teplo.

Foto: iStock

Ubrique

Oblast Andalusie v jižním Španělsku je proslulá řadou bílých městeček. Většina z nich se nachází na území přírodního parku Sierra de Grazalema. Ubrique je známé také svou kůží vynikající kvality, kterou používají špičkové módní domy. Navštivte Museo de la Piel (Muzeum kůže) na Avenida Herrera Oria, které sídlí v obnoveném barokním klášteře ze 17. století postaveném na příkaz vévody z Arcos Rodriga Ponce. de Leon. Během války za nezávislost francouzská vojska vypálila kostel, který byl přestavěn, ale vyhořel během občanské války v roce 1936. Od té doby byl podruhé rekonstruován a dnes je místem tohoto muzea oslavujícího nejslavnější průmysl Ubrique.

Foto: iStock

Ubrique

Ale už je čas vydat se obdivovat další barevné lidské obydlí, kde neexistuje šeď.

Kde se nachází: provincie Cádiz, Andalusie, Španělsko

Souřadnice: 36°41'00.0"N 5°27'00.0"W

GPS: 36.683333, -5.450000

Zdroj informací: vlastní autorská tvorba https://bluepoint4.cms.webnode.cz/nejmalebnejsi-lidska-sidla/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz