Hlavní obsah
Cestování

Nejmalebnější lidská sídla - Houtouwan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: iStock

Na světě jsou místa tak malebná, až je těžké uvěřit, že opravdu existují, že jsou skutečná.

Článek

Na zemi jsou opuštěná lidská sídla, kterých se znovu zmocnila příroda. Nejprve vzal člověk přírodě kus území. Začal na něm stavět domy a budovat cesty, až zde vyrostla rybářská vesnice pro více než 2.000 rybářů.

Foto: iStock

Houtouwan

Když po nějakém čase lidé zase vesnici opustili, matka příroda zcela převzala toto území do svých rukou od lidí zpět. Doslova celá vesnice zarostla divokou vinnou révou.

Toto zelené království, které si do svých rukou zcela převzala matka příroda od lidí zpět, je opuštěná rybářská vesnice Houtouwan na ostrově Shengshan při východním pobřeží Číny. Dnes tu žije jen pouhá hrstka lidí.

Foto: iStock

Houtouwan

Opuštěná rybářská vesnice na ostrově Shangshan při východním pobřeží Číny doslova celá zarostla divokou vinnou révou. Dnes tu žije pouhá hrstka lidí, zatímco dříve byla domovem pro více než 2.000 rybářů. Nyní láká stovky turistů denně, aby se potěšili zeleným královstvím, které si do svých rukou zcela převzala matka příroda. Chybí už jen šípková Růženka.

Pro slečnu Teu je to jedno z nejmalebnějších lidských sídel na Zemi. I když má jen jednu barvu, tak je to pro ni ta nejzelenější vesnice na světě. I když je dnes opuštěná. K jejímu vytvoření se museli spojit lidské ruce s rukou přírody a pomáhal jim při tom už jenom čas.

Foto: iStock

Houtouwan

Ale už je čas vydat se obdivovat další barevné lidské obydlí, kde neexistuje šeď.

Pro lepší komunikaci s Číňany vám slečna Tea přidává čínský název i s výslovností.

čínsky: 后头湾

Pinxin (výslovnost): Hòutóuwān

Kde se nachází: ostrova Shengshan

Souřadnice: 30°43'12.8"N 122°46'24.1"E

GPS: 30.720222, 122.773361

Zdroj informací: vlastní autorská tvorba

https://www.bluepoint.tv/nejmalebnejsi-lidska-sidla/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz