Hlavní obsah
Cestování

Nejmalebnější lidská sídla - Úvod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: iStock

Na světě jsou místa tak malebná, až je těžké uvěřit, že jsou skutečná.

Článek

Některá města ve světě vynikají svou velikostí, historii, nebo památkami. Jiná se zapsala do povědomí lidí svou mimořádnou malebností a barevností.

Foto: iStock

Nejmalebnější lidská sídla

Slečna Tea prochází zářivě bílými ulicemi, aby posléze zjistila, že čistou bílou barvou září vlastně celé město. Jinde, to samé jen v modrém, prožívá znovu. Je to pro ni jako ocitnout se uprostřed živého snu. Celé modré město. Když prochází žlutými ulicemi, tak už jí její zkušenost říká, že takovouto sluneční barvu má celé toto město. Tady zase slečna Tea až nechápe, jak může něco, tak na pohled malebného, existovat. Všechny domy zde dohromady ladí jako jedna velká barevná symfonie. V dalším městě, které je pravděpodobně nejbarevnější město na celém světě, se slečna Tea najednou zastaví a říká, „táto, po tomto městě mě už nemůže nic překvapit“. Jakub se jen usmívá, protože ví své. Ve vesnici, která doslova celá zarostla divokou vinnou révou, ho nepřekvapí, že je slečna znovu překvapená.

Foto: iStock

Nejmalebnější lidská sídla

Jakub a slečna Tea při svých cestách zavítali do takovýchto měst a vesnic, kde neexistuje šeď. Pojďte s nimi obdivovat tuto barevnou rozmanitost lidských obydlí.

Zdroj informací: vlastní autorská tvorba

https://www.bluepoint.tv/nejmalebnejsi-lidska-sidla-uvod/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz