Hlavní obsah

Když Ukrajina prohraje, co nás asi čeká.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsme ochotni Ukrajině poskytnout pomoc, nebo budeme jen čekat jak to dopadne.

Článek

My kteří si uvědomujeme, co se může stát v případě poražení Ukrajiny, jsme srdcem i duší s Ukrajinou a snad se i modlíme, aby už byl dobrý konec této války zvané Speciální vojenská operace. Dobrý konec je pouze ten, že Ukrajina získá zpět celé své území, které jim bylo sprostě zabráno a to včetně Krymu a Ruská armáda bude zahnána za hranice Ukrajiny a na Ukrajině nebude žádný Ruský voják. Potom je možnost usilovat o vstup Ukrajiny do NATO a rozjet plnou demokracii a svobodu, alespoň takovou, jakou má náš Český stát. Rozjet obchodování s Evropou a vůbec s kým se dá. Však i my můžeme mít v budoucnu ropu a plyn z Ukrajiny. Ukrajinci se přestanou bát příletu raket a konečně budou žít své svobodné a snad radostné životy, než se ukrývat v metru a kde se dá.

Pokud ale Ukrajina prohraje, domnívám se, že tím se Rusko nezastaví, spíš dostane chuť na další zabírání území a roztahování se. Jak se říká, narostou jim ramena. Možná si dají pár let oddych, aby se zotavili a nahromadili potřebné zbraně, ale potom udeří. Však západ nenávidí do morku kostí. Kdo z nás může říci, že nedorazí až do Berlína, nikdo to neví, ale ta možnost tady je a hrozí. Já to tedy nechci, kvůli svým vnoučatům, kvůli spoluobčanům naší země. Už je u nás opravdu nechci.

Však v Ruské televizi se mluví často o vypálení Berlína a dokonce i Paříže a Waršavy. Řeknete si, to jentak ze zoufalství plácají blbiny, ale co když ne, víme jistě, že se jejich sny nesplní.

Mnoho lidí Rusku stále bezmezně věří a jsou opilí falešnými informacemi ze sociálních sítí, kde jsou do nich vtloukány falešné videa a prohlášení každý den na další a další stránce, kterou projede na sociální síti, a co se vidí každý den, stává se pro ně pravdou. Třeba laboratoře s kdoví jakou chemickou zbraní, převrácený Majdan, Fašisté a podobně a vše to samosebou řídí USA. Takže si vlastně pan Putin dělá pořádek, protože chrání své Rusky mluvíci obyvatelstvo na Ukrajině a podobné nesmysly, a tím je tedy oprávněn vraždit civilisty, rozbombardovat krásné města a vesnice na cucky a nakonec si zabrat, co se mu zachce a zotročit si celou Ukrajinskou zem. Dost lidí to Ukrajině dokonce přeje a dokonce říkají Zelenskému vrah.

A to vše prostě nemohu pochopit. Někdy se stydím za západ, když vidím tu neochotu západu, neochotu více pomoci, a pana Zelenského, jak musí vyloženě žebrat, aby mohl svou zemi chránit před obrovským zlem a přitom Ukrajina je poslední štít pro Evropu, potom bychom měli Rusko za humny a možná i doma. Ano, západ pomáhá, všechna čest těm kteří pomáhají, ale to je stále málo. Řekl bych, že se musí všichni ze západu sjednotit a dodat obrovskou pomoc a to takovou, aby Rusové museli z Ukrajiny rychle vycouvat a zmizet. Pomalou pomocí se válka prodlužuje, tisíce vojáků ještě padne a výsledek je stále nejistý. Kdyby to vláda vyhlásila, jsem ochotný dávat i pár set Korun ze svého důchodu na Ukrajinu a vůbec, kdyby každý občan Evropské Unie obětoval pouhých sto Korun měsíčně na Ukrajinu, možná máme vyhráno.

Ten pocit, že Rusko svým zlem vyhraje, to je obrovská prohra a ostuda celého západu, také celé demokracie a Putin si otevře šampus a bude se nám ještě vysmívat, ach, jak je ten západ slabý. Tento pocit nemohu strávit a cítím se bezmocně a jsem na západ naštvaný. A potom se doslechnu, že Orbán nedá ani náboj Ukrajině, Slovensko s Ficem už také ne, no co to je, to se by snad mohla být i zrada.

Je mi z toho opravdu mizerně a cítím opravdu velkou nespravedlnost nad tím vším. Od rodičů mi byl dán dar, pomáhej slabším, pomáhej starším a to byl pro nás zákon. Jestli všichni nepomůžeme k vítězství, co to jen půjde, jsem zklamán nejvíce ve svém životě. Jaroslav Koukola

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Další články autora

Doporučované

Načítám