Hlavní obsah
Umění a zábava

„Časová láska“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jasatomik

Eva a Adam leží na posteli v hotelovém pokoji a objímají se. Eva má na sobě hedvábnou noční košili a Adam má na sobě pouze kalhotky.

Eva byla mladá a nadaná historička

Článek

Eva byla mladá a nadaná historička, která pracovala na prestižní univerzitě. Měla vášeň pro minulost a snila o tom, že by mohla vidět, jak žili lidé v různých dobách. Jednoho dne se jí naskytla jedinečná příležitost. Její kolega, profesor Novák, jí nabídl, aby se zúčastnila tajného experimentu, který měl za cíl cestovat časem pomocí speciálního stroje.

Eva souhlasila a byla nadšená. Profesor Novák jí vysvětlil, že stroj funguje tak, že vytváří časové portály do minulosti, které jsou otevřené jen na krátkou dobu. Eva si mohla vybrat jakoukoli dobu a místo, které chtěla navštívit, ale musela se vrátit do portálu dříve, než se zavře. Jinak by zůstala uvězněna v minulosti navždy.

Eva si vybrala rok 1920 a Paříž jako svou první destinaci. Byla fascinována touto dobou plnou umění, hudby a módy. Profesor Novák jí dal náramek s časovačem, který jí ukazoval, kolik času jí zbývá do uzavření portálu. Eva si oblékla vhodné šaty a šperky a vstoupila do portálu.

Když se ocitla v Paříži roku 1920, byla ohromena krásou a atmosférou města. Všude kolem ní byli lidé v elegantních oblecích a šatech, kteří tančili, smáli se a bavili se. Eva si prohlédla několik památek, jako byl Eiffelova věž, Louvre nebo Notre Dame. Pak zamířila do jedné z nejslavnějších kaváren té doby, Café de Flore.

Tam potkala Adama. Adam byl mladý a charismatický spisovatel, který žil v Paříži jako exulant z Československa. Psal romány a povídky o lásce, válce a osudu. Když uviděl Evu, okamžitě se do ní zamiloval. Přistoupil k ní a pozval ji k sobě ke stolu.

Eva souhlasila a sedla si k němu. Adam ji okouzlil svou inteligencí, humorem a galantností. Povídali si o všem možném: o literatuře, hudbě, politice i osobních zkušenostech. Eva mu řekla pravdu o tom, že je z budoucnosti a že cestuje časem pomocí stroje. Adam jí nejdřív nevěřil, ale pak si uvědomil, že to dává smysl. Řekl jí, že on také cestuje časem pomocí stroje.

Adam jí vysvětlil, že on je také historik z budoucnosti, ale z roku 2050. Pracoval na stejné univerzitě jako Eva a také dostal nabídku od profesora Nováka, aby se zúčastnil experimentu. Adam si vybral rok 1920 a Paříž jako svou první destinaci, protože chtěl vidět, jak žili jeho oblíbení spisovatelé té doby. Adam jí také ukázal náramek s časovačem, který měl na ruce.

Eva a Adam si uvědomili, že jsou oba cestovatelé časem z různých dob a že se potkali náhodou. Byli šokováni, ale zároveň nadšení. Cítili, že jsou si souzeni a že se mají rádi. Rozhodli se strávit spolu co nejvíce času, než se jejich portály zavřou.

Eva a Adam prožili spolu nádherné chvíle. Procházeli se po Paříži, navštěvovali muzea, divadla a koncerty, jedli výborné jídlo a pili šampaňské. Tančili, smáli se a líbali se. Byli šťastní a zapomněli na všechno ostatní.

Ale jejich čas spolu se rychle krátil. Eva a Adam věděli, že se musí rozloučit a vrátit do svých portálů. Věděli také, že se už nikdy neuvidí, protože jejich portály vedou do různých dob. Byli smutní a zoufalí. Nechtěli se rozloučit.

Eva a Adam se rozhodli udělat něco šíleného. Rozhodli se zůstat spolu v minulosti a riskovat, že zůstanou uvězněni navždy. Vyhodili své náramky s časovači do Seiny a objali se. Řekli si, že se milují a že budou spolu navždy.

Ale jejich plán nevyšel. Jakmile jejich portály zavřely, jejich těla začala mizet. Eva a Adam zjistili, že nemohou zůstat v minulosti bez svých náramků. Byli to jen hologramy vytvořené strojem. Nemohli ovlivnit minulost ani změnit svůj osud.

Eva a Adam se naposledy políbili a řekli si sbohem. Pak zmizeli navždy.

Eva a Adam leží na posteli v hotelovém pokoji a objímají se. Eva má na sobě hedvábnou noční košili a Adam má na sobě pouze kalhotky. Na nočním stolku je láhev šampaňského a dvě skleničky. V pozadí je vidět okno s výhledem na pařížskou ulici.

- Eva a Adam jedou na kolech po Champs-Élysées a smějí se. Eva má na sobě žluté šaty s puntíky a klobouk s květinou, Adam má na sobě modré tričko a džíny. V ruce drží košík s bagetami, sýrem a vínem. V pozadí je vidět Vítězný oblouk.

- Eva a Adam sedí na lavičce v parku a líbají se. Eva má na sobě růžové šaty s krajkou a perlový náhrdelník, Adam má na sobě bílou košili a vestu. V ruce drží knihu básní. V pozadí je vidět fontána s anděly.

- Eva a Adam plují na loďce po Seině a hledí si do očí. Eva má na sobě modré šaty s květinami a šátek, Adam má na sobě hnědý kabát a klobouk. V ruce drží deštník. V pozadí je vidět most Pont Neuf.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz