Hlavní obsah

Dezoláti objevili umělou inteligenci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Respektive využili ji k vytvoření falešného videa s ministrem Rakušanem. A ten vytvořil své video s falešným videem…

Článek

Falešných videí, kdy nějaký šikula pomocí umělé inteligence vloží třeba do premiérova projevu jiný obsah, ale s pravým hlasem, koluje na internetu mnoho. Ten obsah je tak odlišný od myšlení i konání zneužitého politika, že i poslednímu bambulovi musí být jasné, že jde o faleš.

Totéž platí o videu s Rakušanem - chystá se v něm na setkání s občany Karviné (to je pravé), ale říká, že už se těší, jak pak výsledné video s občany sestříhá, zcenzuruje a z občanů tak udělá uřvané blbečky a sobě reklamu (to už je fejk).

Taková falešná videa jsou novodobou satirou a autoři v nich poukazují na nepěkné jednání politiků. Staví do kontrastu jejich veřejně deklarované hodnoty se skutečností. A jak je to s Rakušanem? No úplně přesně stejně!

Pan ministr do Karviné jel s výzvou na debatu s občany, a to bez cenzury, jak zdůrazňoval, a výsledek na jeho sítích, ale i v médiích? Umně sestříhaná videa, v nichž na chudáka ministra pořvávají zlí a nejspíš podnapilí občané čtvrté kategorie, zatímco čestný pan Rakušan se jim trpělivě snaží vše vysvětlit.

Ještě že lidé mají mobily a sami vše snímají a dávají na sítě. Jinak bychom vůbec neslyšeli opravdu smysluplné dotazy, které na besedě zazněly, neviděli bychom vystoupení mladého politika Matěje Gregora, který Rakušana usvědčil přímo na místě ze lži, neměli bychom možnost ani zahlédnout dvě auta plná „goril“ chránících toho našeho „statečného“ ministra, ani sál s mnoha fejkovými “ hosty".

Takže, Rakušane, kde je vlastně ta faleš?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz