Hlavní obsah

Kdyby studoval v Německu a horoval pro landmaschaft, dostal by pochvalu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jenže Jakub Zieba studuje v Rusku a odtamtud posílá pochvalná videa. A to se u nás neodpouští!

Článek

Pár videí jsem od tohoto mladíka viděla a byla docela zajímavá. Jakub studuje ve Volgogradu a v jednom příspěvku například projížděl tamní venkov, aby ukázal jak vypadají vesnice. K mému údivu stejně jako u nás - domky od starých roubenek po novostavby, dvorky se psy a kočkami , zahrádky a políčka se zeleninou, králíci, slepice… Natočil i několik venkovských obchůdků - žádné pusté regály, ale velmi slušně zásobené pultovky nebo samoobsluhy.

On by si jeho počínání asi nikdo moc nevšímal, ale Jakub Zieba je podle Lucie Sýkorové z webu Hlídací pes org. zastupitel za SPD v Plzni 1. Na tento post se dostal jako náhradník za staršího odstoupivšího kolegu. Po čase odešel studovat jak zmíněno výše a zasedání zastupitelstva se účastnil přes internet. Což ostatně od kovidu dovoluje jednací řád tamní městské části.

Jenže jedna zastupitelka za TOP09 nemohla asi překousnout jeho vysílání, které nejenže neukazuje svrab a hladomor, ale přibližuje divákům docela pěkné a zajímavé věci z Ruska současnosti. Spolu s kolegy tedy navrhla zrušit možnost zúčastňovat se zasedání on line a ponechat ho jen po dobu nemoci a to max. 2× ročně. Většina kolegů návrh schválila.

Jenže tím se pana Zieby nezbavili. Zákon jim totiž nedává možnost ho odvolat. A tak ho snaživci z "topky"vyzvali k rezignaci z důvodu kolaborace. Té se prý dopouští svými oslavnými videi na Putina, Stalina a ruské zřízení vůbec. A navic se prý vysmívá českým médiím a obviňuje je ze lži.

No popravdě, žádnou ódu na Stalina jsem u něj nezaznamenala, ale je fakt, že jsem neviděla celou jeho tvorbu. Putina si váží a nijak se tím netají to je pravda. Ovšem - to je jeho názor a na ten má právo. Můžeme si myslet, že je trochu blázen, ale kolaborant? A že se vysmívá českým médiím a obviňuje je ze lži? No a? Pro mě jsou česká mééédia ( mečí jak vláda píská) také nedůvěryhodná a často k smíchu. A jsem snad kolaborant?

Jakub ani po výzvě neodstoupil. Nejspíš těm agilním aktivistům natruc. Asi bych to udělala stejně. Jeho vyzyvatelé naříkají, že zbytečně a za nic dostává od státu 36 tisíc korun za rok. Že jim stejně neleží v žaludku peníze za neomezený počet náměstků na ministerstvech nebo za zbytečné ministry! Kdyby ho nechali pracovat on line, ty peníze by si rád zasloužil.

A taky mě - jak je z úvodu patrné - napadlo, zda by ho zastupitelka z TOP09 vinila z kolaborace i tehdy, kdyby studoval v Německu, horoval pro landmaschaft a zrušení Benešových dekretů. Dost pochybuji!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám