Hlavní obsah

Kecá policejní šéf nebo Rakušan?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prý je u nás nejmíň 600 tisíc Ukrajinců, tvrdí šéf policie v dnešním článku na Seznamu. A další vlny jich prý můžou ještě přijít.

Článek

Není to tak dlouho, co se Rakušan na svých besedách bez cenzury holedbal, že je u nás 300 tisíc Ukrajinců a z toho že jich třetina pracuje a tudíž si na sebe vydělali, ba dokonce, že jsou hospodářským přínosem. Tuto mantru opakoval Saša Vondra jako zaklínadlo v prvni velké předvolební debatě.

Zajímavé - jejich tvrzení ve svém internetovém pořadu rozcupovala paní Dostálová ( ne ta z ANO, ale bývalá členka ODS), když poukázala na to, že podle dostupných statistik je tu Ukrajinců asi 750 tisíc. Své řekla i ekonomka Turková - že aby se ta pracující třetina Ukrajinců „rentovala“ , musel by každý z nich vydělat 70 tisic hrubého.

Takže ve mně samozřejmě hned začal vrtat červík pochybností: kdo tedy má pravdu? Ví vůbec Rakušan, kolik těch Ukrajinců u nás je? Nebo lže, aby nás uchlácholil a nasbíral volební body?

No a dnešní údaj policejního šéfa tomu nasadil korunu! Nejenže přiznává 600 tisíc, ale ještě varuje, před další vlnou. Asi těch mužů, které chce Polsko pomoci poslat na frontu. Jojo, Sašo Vondro, to bude tou ochotou Ukrajinců bojovat, jak jsi tuhle kvákal. A Rakušane, když už chce někdo lhát, měl by si pohlídat podřízené, že?

P.S. Jestli je tu 600 tisic Ukrajinců a z toho 130 tisic pracuje…to je přínos?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz