Hlavní obsah
Názory a úvahy

Konečně pustí Rajchla do televize?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Samozřejmě nikoli do ČT - ta má tak prazvláštní výběr politiků a stran, že mu asi nikdo nerozumí. Předseda strany PRO by měl být poslední záříovou neděli na jiné TV.

Článek

A nikoli sám, ale v debatě s vládním strategickým komunikátorem Foltýnem. Tahle zpráva mě vážně potěšila. Konečně „zkříží meče“ dva skuteční protivníci s naprosto opačným názorem, nikoli jen vlažní oponenti, jak to v tv debatách bývá. A to by bylo, aby se při tom břinkání kovu o kov nevykřesala nějaká zajímavá názorová jiskra.

Jenže - po chvíli radosti mě přepadly obavy, ba chmury. Nerozmyslí si to ona statečná televize a neodvolá slibované klání? Však by to v případě pana Rajchla nebyl první případ. Nerozmyslí si to Foltýn? Ani to by nebyl ojedinělý ústup oponenta. A do třetice - dozvím se vážně něco zajímavého?

Předseda PRO je advokát a umí velmi dobře, zřetelně a srozumitelně mluvit - což je ostatně v jeho profesi nutnost. Toto ale není dáno panu Foltýnovi. Huhlá přes sevřené zuby, rozumíte mu každé páté slovo…no, komunikátor to věru není. Nedávno jsem sledovala debatu s ním na jedné internetové tv a ač jsem se upřímně snažila, moc jsem z jeho názorů nepochytila. A do třetice, onu debatu moderuje mladý a velmi ambiciózní chlapík. Jeho snaha vyniknout a ukázat svou znalost ho nutí všem diskutujícím skákat do řeči, nejlépe v půlce věty. A jak je překotně snaživý, spíše nesrozumitelně breptá a drmolí. Takže nevíte, co vlastně chtěli říct diskutéři, a co moderátor.

I tak se budu těšit. Třeba tahle první vlaštovka diskuse s masmédii opomíjeným politikem udělá jaro v dalších televizích a rádiích.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz